Intenzíven lobogó vízben mennyi idő alatt fől meg egy csirke felsőcomb ?
Nem mondod ?
Én meg azt hittem, hogy a buborék ami feljön az gőz és mint tudjuk a gőz lényegesen melegebb, mint a víz. Márpedig a hús érintkezik a melegebb gőzzel, így nagyobb hőt kap. A gyöngyöző vízben a hús 100-110 fokos gőzzel érintkezik.
Az intenzíven feltörő gőz meg 130-160 fokos.
#2
Rosszul hitted. A halmazállapot változás alatt a víz hőmérséklete nem változik.
Normál 1 atmoszféra nyomáson a forrásban lévő víz mindaddig 100 C°-os amíg az egész el nem forr. (ahogyan egyébként az olvadó jég is 0 C° fokos amíg az egész meg nem olvad)
Ezért használnak kuktafazekat a nehezen fővő kajákhoz.
#3
Én nem is a vízről beszéltem, hanem a gőzről, amivel érintkezik a hús, miközben a gőz az edény aljától megindul a teteje felé.
#4-5
Normál légköri nyomáson nem lesz melegebb a gőz. Ahhoz zárt rendszer kell.
És ha vízben főzöl nem fog hamarabb megfőni a hús attól, hogy több energiát használsz a a víz forrásához szükségesnél.
Ha nem hiszed járj utána.
7-es, valószínűleg azért kérdezte , mert nem tudta.
De , ha szerinted csak olyat szabad kérdezni, amit tudsz is, akkor elgondolkodhatsz a saját intelligenciádon. Okostojás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!