Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Bepácoltam 4 kg marhanyakat...

Bepácoltam 4 kg marhanyakat (ketchup, mustár, só, bors, étolaj) - de elhalasztódik az evészet.Pácolva nyersen tegyem a fagyasztóba, vagy süssem meg, és utána fagyasszam?

Figyelt kérdés
2020. okt. 4. 03:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
12%
Ezt már meg kell sütni én le füstölném utána úgy gyakorlatilag egy évig is eláll na persze ha addig marad még .
2020. okt. 4. 03:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
14%
Süsd meg aztán fagyaszd szerintem, viszont fél éven belül egyétek meg, én úgy tapasztaltam a húsok hiába vannak fagyasztva, fél év után már közel sem azonos az ízük.
2020. okt. 4. 04:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
91%
Mennyire halasztódik el?
2020. okt. 4. 06:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
88%

Nyugodtan fagyaszd le nyersen a pácban, semmi baja sem lesz, söt, utána elkészítve sokkal jobb lesz.

Ha megsütöd és úgy fagyasztod, akkor kiolvasztva túl száraz lesz, mide felmelegíted, nem igazán jó ötlet.

De ha csak 1-2 nappal esöbb akarod megsütni, akkor nyugodtan hagyhatod a pácban a normál hütöben is, ha a pác teljesen ellepi a húst. Egy - fagyasztásra, élelmiszertároásra alkalmas - müanyag zacskóba tedd a húst, öntsd rá a pácot, ha nem lepi el, önts még olajat rá, és úgy zárd le, hogy ne maradjon benne buborék.

Így akár egy hétig is lehet tárolni, elvileg a vadakat mindig így, több napig/két hétig pácolják elkészítés elött

2020. okt. 4. 07:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!! 1-2 hét lesz a tolódás. Az élelmiszer tárolására alkalmas műanyag zacskó az lehet normál nylonzacskó is - pl. 3 db egymásba rakva, vagy kimondottan csak olyan, amit erre a célra árulnak boltokban? Megoszlanak a vélemények, egy picivel a nyersen elrakás nyert, mert egy ismerősöm szerint is az lenne a legjobb.
2020. okt. 4. 07:39
 6/12 anonim ***** válasza:
52%

Én csak direkt erre való zacskót használnék/használok, a "normál" nylonzacskóban elöfordul, hogy szagot kap a hús, vagy kiszárad a felülete.

Egyébként rendszeresen fagyasztok le pácolt húsokat, nyáron föleg, mert grillezéshez elég kiolvasztani és akár így akár mindenkinek más-más pácolásút tudok sütni attól függöen, ki mit szeret. De ilyenkor is elönyös, mert ha valaki rákíván valamilyen pácolt húsból készült ételre, akkor nem kell várni, már van pácolt kéznél.

A bepácolt és fagyasztott húsokat azonban nem jó fél évnél tuvább fagyasztani, mert a pác íze megváltozhat.

2020. okt. 4. 07:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszi!! Sokáig én egyébként sem szoktam tárolni a fagyasztóban kajákat (főleg húsokat tárolok). Fagyasztóládám nincs, csak a hűtőszekrény fagyasztórésze - mindig késztetésem van arra, hogy a fagyasztóból fogyasszam ki a tartalmát - hogy ha bármi olyan szitu lenne, hogy kell a hely valaminek, akkor legyen. És én mindig normál nylonzacskókban szoktam berakni húsokat (is) - úgy, hogy 2-3 zacsakot húzok egymásra. (ffi63)
2020. okt. 4. 08:16
 8/12 A kérdező kommentje:
1-2 szeletet megsütök most (megevészet céljából....de ficsi lesz!!), a többit így pácolva berakom a fagyasztóba (4,5 kg. marhanyak)
2020. okt. 4. 08:17
 9/12 anonim ***** válasza:
7%

A fagyasztott és a nyers hús között van különbség, a fagyasztottat grillezni nem olyan jó, nagyon könnyen kiszáradt, mert kifolynak a húsnedvek. A másik, hogy besózni se célszerű a pácot.

Kényszermegoldásnak azért a fagyasztást javaslom!

2020. okt. 4. 09:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszi!! Valójában nem grillezni fogom, hanem a villanysütőben fedeles edényben párolom órák hosszat, (van elég nagy fedeles üvegedényem is, és u.n. kacsasütő - szintén fedeles) a végén fedő nélkül, hogy a külseje kicsit megszikkadjon, belül viszont puha legyen. Több edényben is kell majd sütnöm egyszerre, mert a 4,5 kg az nem kevés (bár most egy fél kilót 'lenyúlok' belőle)
2020. okt. 4. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!