Bepácoltam 4 kg marhanyakat (ketchup, mustár, só, bors, étolaj) - de elhalasztódik az evészet.Pácolva nyersen tegyem a fagyasztóba, vagy süssem meg, és utána fagyasszam?
Nyugodtan fagyaszd le nyersen a pácban, semmi baja sem lesz, söt, utána elkészítve sokkal jobb lesz.
Ha megsütöd és úgy fagyasztod, akkor kiolvasztva túl száraz lesz, mide felmelegíted, nem igazán jó ötlet.
De ha csak 1-2 nappal esöbb akarod megsütni, akkor nyugodtan hagyhatod a pácban a normál hütöben is, ha a pác teljesen ellepi a húst. Egy - fagyasztásra, élelmiszertároásra alkalmas - müanyag zacskóba tedd a húst, öntsd rá a pácot, ha nem lepi el, önts még olajat rá, és úgy zárd le, hogy ne maradjon benne buborék.
Így akár egy hétig is lehet tárolni, elvileg a vadakat mindig így, több napig/két hétig pácolják elkészítés elött
Én csak direkt erre való zacskót használnék/használok, a "normál" nylonzacskóban elöfordul, hogy szagot kap a hús, vagy kiszárad a felülete.
Egyébként rendszeresen fagyasztok le pácolt húsokat, nyáron föleg, mert grillezéshez elég kiolvasztani és akár így akár mindenkinek más-más pácolásút tudok sütni attól függöen, ki mit szeret. De ilyenkor is elönyös, mert ha valaki rákíván valamilyen pácolt húsból készült ételre, akkor nem kell várni, már van pácolt kéznél.
A bepácolt és fagyasztott húsokat azonban nem jó fél évnél tuvább fagyasztani, mert a pác íze megváltozhat.
A fagyasztott és a nyers hús között van különbség, a fagyasztottat grillezni nem olyan jó, nagyon könnyen kiszáradt, mert kifolynak a húsnedvek. A másik, hogy besózni se célszerű a pácot.
Kényszermegoldásnak azért a fagyasztást javaslom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!