A büfékben adott kis, műanyag dobozkában lehet mikrózni az ételt?
"általában mikrozható maga a doboz"
Az "általában" azt jelenti: lehet, hogy igen, lehet, hogy nem.
Ez utóbbi viszont akkor tudódik ki, amikor a baj már megtörtént.
.
Átteszed mikrózható edénybe, mert gondolom, mikrót nem adnak hozzá, hogy séta közben megmelegíthesd ételed.
Én többször is mikróztam már, semmi bajuk nem volt. Igaz, nem 3 percre tettem be, azt lehet, hogy tényleg nem bírja ki.
De amúgy van olyan hely, ahol elvitel előtt is felmelegítik mikróban abban a dobozban, amiben adják. Szóval valamennyit kibírnak.
A mikró magát a műanyagot NEM KÉPES melegíteni, csak és kizárólag az ételekben/italokban található vizet, ha az adott műanyag 110 celsiusfoknál többet bír, nem fog megolvadni (amibe kaját csomagolnak 100% hogy többet is kibír jóval).
Egyszerűsítve a működése a mikrónak:A sugárzás (gigahertz minimum) elkezdi pörgetni a víz atomokat, azok egymáshoz/közegükhöz képest súrlódnak és a súrlódás melegíti fel a vizet,a víz meg az ételt, a víz meg mint tudjuk 100foknál gőzzé válik, a mikró meg ha jól emlékszem magát a gőzt nem képes túlmelegíteni mivel túl nagy a táv az atomok között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!