Miért nem fagy megy a mélyhűtőben a meggyszósz? Hogy lehetséges ez?
Figyelt kérdés
Nem a mélyhűtő miatt, nem régen lett leengedve, sehol sem fagyos, jól záródik, 3 éve vettem. A hústól kezdve a vegyeszöldségik, a kész ételeken át minden fagyos benne. Kb. 2 hete készítettem meggyszószt, olyan bő termés volt, hogy a mélyhűtőbe is jutott belőle. Gyakorlatilag olyan, mint a lekvár, csak cukor van benne, zacskóba tettem, ahogy mást is teszek ilyenbe, de a lekvár a két hét alatt nem fagy meg, ugyanolyan puha a zacskóban. Már másik fiókba is tettem, kifejezetten jegesre fagyott dolgok mellé, de semmi. Most attól is félek, hogy ha nem fagyott meg, akkor meg is fog romlani.2020. júl. 13. 18:34
1/6 anonim válasza:
Mert cukor van benne. Alacsonyabb a fagyáspontja, mint a fagyasztód hőmérséklete. Ne aggódj, nem fog megromlani.
2/6 A kérdező kommentje:
Tavaly szilvából csináltam, az miért fagyott akkor meg?
2020. júl. 13. 23:17
3/6 anonim válasza:
A jobb fagyasztóban mínusz 18-nak kell lenni. Ezen a hőmérsékleten akármilyen cukros szósznak betonkeményre kell fagyni.
4/6 anonim válasza:
Nem tudom. Valószínűleg kevesebb volt benne a cukor. A szörpök sem fagynak meg. A cukortartalomtól függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!