Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mitől lehet az, hogy annak a...

Mitől lehet az, hogy annak a tyúknak a tojása, amelyik kint kapirgál a kertben, annak lemálik szinte a héja pucolásnál egy-két mozdulat után, a bolti tojásé pedig 15 perc mire leszedegetem, ráadásul megsemmisül a fél tojás?

Figyelt kérdés

2020. jún. 20. 19:05
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem ettől függ. Próbáld ki, hogy a bolti tojást nem frissen főzöd meg, hanem mikor már egy-két hete pihen a hűtőben. Sokkal könnyebb meghámozni. Persze így sem 100%, vannak "gonosz" tojások. Az van mögötte, hogy a tojás kémhatása változik állás közben, és a régebbi tojásnál könnyebben lejön a tojásról a héj alatti hártya.
2020. jún. 20. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozok az első hozzászólóhoz, a tojás frissessége a kritikus tényező. A túl friss tojást nagyon nehéz pucolni, persze mindig vannak kivételek.

Az egyetlen tényező, ami esetleg a "házi tojás" pucolását könnyítheti, hogy ott gyakoribb az öreg tyúk, illetve nem kapnak annyi tápot(kevesebb kalcium) és ezek miatt gyakran vékonyabb a tojásuk héja.

2020. jún. 20. 20:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a hasznos válaszokat
2020. jún. 20. 23:43

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!