Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mivel, hogyan tisztítsam ki a...

Mivel, hogyan tisztítsam ki a kávéfőzőt?

Figyelt kérdés

Az automata kávéfőzőbe tejet öntöttem, ki akartam próbálni úgy milyen. De tök lassan főt le a kávé és közben ki be kapcsolt a kávéfőző. Végül kijott a tej és azóta nem használtam tejet, viszont ha vízzel főzöm is ugyanúgy csinálja

Mit csináljak vele?

2020. jún. 11. 20:46
 1/5 anonim ***** válasza:
51%
Párszor főzd át csak vízzel. Hátha....
2020. jún. 11. 20:54
 2/5 anonim ***** válasza:
68%
Ne tegyél bele tejet, mert beleég, lerakódik benne. Ecetes vízzel próbálkozhatsz, vagy vannak tisztító tabletták.
2020. jún. 11. 21:16
 3/5 anonim ***** válasza:
68%
Kaptál hozzá egy felhasználói útmutatót. Azt olvasd el figyelmesen. Van olyan fejezete, hogy tisztítás karbantartás. Na, az abban leírt lépéseket hajtsd végre úgy, ahogy ott le van írva. És ne kezdj el egyénieskedni, mint a víz helyett tej beleöntéssel. Ha a férjed is ilyen "ötletes" lenne már rég felrobbantatok volna, ha víz helyett konyakkal próbálja...
2020. jún. 11. 21:50
 4/5 Szervizmérnök úr ***** válasza:
51%

Az ecetsav a vízkövet oldaná más esetben, de kávéfőzőhöz egyáltalán nem ajánlott, kárt okozhat.

A besült tejet pedig semmiféle sav nem oldja, egyik vízkőoldó sem.

A kávéfőző gyári tisztítási utasítása is természetesen a vízkőmentesítésre vonatkozik, nem erre. Sőt, további kárt okozhatsz azzal is, még jobban beleéghet a tej a kazánba.

Szakembernek szét kellene szedni darabokra és áttisztítani, ha menthető még. Vagy kazánt (bojlert) kell benne cserélni.

2020. jún. 11. 22:29
 5/5 anonim ***** válasza:
49%
Ezt elb*sztad! 😂😂
2020. jún. 12. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!