Eperből csinálhatok lekvárt főzés nélkül ?
Gondoltam csak összeturmixolnám, tennék bele zselésítő anyagot, meg tartósítószert.
Működhet ez ?
Ha igen , miből mennyit javasolnátok ?
Újra 1-es vagyok, találtam mégegy receptet. Itt azt írja, a méz opcionális, tehát nyugodtan kicserélhetnéd édesítőszerre. Illetve a 3 féle gyümölcsöt csak eperre.
#4
Attól mert a méz opcionális valószinü hogy az desitő nem.
Hiszen a cukortól és a viz elfőzésétől lesz kocsonyás a lekvár.
Nekem az egyik ötletem a cukrot dextrózzal helyettesiteni.
Lehet 5 kg os kiszerelésben is kapni.
A másik pedig édesitő és zselatin.
De főzni kellene,hogy lekvár legyen.
Amúgy csak pép lesz belőle
Én főzném s majd a végén adnék hozzá kicsi zselatint
Nem lehet főzés nélkül lekvárt készíteni, mivel képtelenség tartósítani úgy
Ellenben, ha főzéssel, csak a gyümölcsből lehet lekvárt csinálni
Fogsz egy nagy fazekat, kiöblíted ecettel, beleöntöd a gyümölcsöt és felteszed alacsony lángra, NEM kevergeted, hanem hagyod békén, amíg lekvár állaga nem lesz
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!