Létezik olyan bodzalekvár, amihez nem kell alma?
Falun lakom, ahol nincs rendes bolt, és kocsim nincs.
Ha hetente 1x bemegyek a városba, akkor már nem tudok több kiló almát cipelni, mert a főznivaló fontosabb.
Viszont lekvárt szívesen főznék, de alma nélkül.
Van bármi módja? Gondolom a bodza csak egy aromát ad neki, mert állagot nem nagyon tud.
Szerettem volna kihasználni, hogy nyílik, de a lehetőségeim korlátozottak.
Neten megnéztem 4-5 receptet, mind almás. :(
A bodzaszörpért nem igazán rajongok.
Ha tudtok valami okosat, osszátok meg velem. :)
Ha jól értem, bodzavirágból akarsz zselét/lekvárt készíteni.
Ehhez nem feltétlen kell alma, sokkal egyszerübb, ha velesz almapektint (gyógynövénybolt, bióbolt) és azt teszed bele, ugyanúgy sürít, megköt, mintha friss almát használnál, csak jóval gyorsabban megy és gyakorlatilag nincs súlya.
Gyógynövénybolt/biobolt? :D
Nem lenne bajom az almával, de kifejtettem, hogy itt semmit nem lehet kapni. Ha normális élelmiszerbolt nincs, akkor hidd el, biobolt sincs egy pici faluban.
Egyébként a kisvárosban sem, ahová hetente 1x átjutok.
Akkor ez kimarad. Majd lesz lekvár nyár végén a bogyókból.
Egyébként mivel gyümölcsöt veszek a heti vásárlásaim során, az alma árával tisztában vagyok. 500 ft felett volt a héten... az elég durva, főleg hogy még ki is esik egy része. Sokkal drágábbra jönne ki egy üveg lekvár, mintha megvenném. Tudom-tudom, a hazai más, de mikor a hazai 3x-4x annyiba kerül, akkor a kedvem is elmegy a befőzéstől.
A bogyósba remélem nem kell majd alma! :)
Megnézem.
Bár sok mindent rendelek, és van, amit a szállítási díj miatt nem rendelek meg.
Nem használtam még soha, de ha mondjuk egy 150 ft-os cucc, és 2500 a kiszállítás, akkor megint ott vagyok, hogy nem éri meg.
Tudom, nem egy csomaggal kell rendelni, de semmi máshoz nem használok, és mi van, ha nem fog ízleni a lekvár? Álljon itt 10 kg pektin az unokámnak? :D
Na, köszi a válaszokat, lemondtam a bodzalekvár főzésről, úgyis megyünk vissza lassan dolgozni, nem lesz ennyi szabadidőm. :)
Most látom a kérdésedet: nálunk (Németországban élek), a bodzavirágot almalében készítik - ebben áztatják a virágokat és utána zselésítö cukorral (befözöcukor) felfözik. Sokkal egyszerübb, mint az almát reszelgetni meg külön fözögetni.
Esetleg ezt ki tudod próbálni.
Na, ennek még adok egy esélyt, meg szerintem virág is lesz még jövő héten.
Egyébként ha csináltatok már: virágból vagy bogyóból van több értelme?
A 8-as vagyok: mindkettöt csináltam, a virágból valót kifejezetten szeretjük.
A bogyónak érdekes íze van, kicsit a feketeribizlire emlékeztet, nekem nem annyira kedvencem, de sokan szeretik, nem rossz. VIszont kifejezetten egészséges, többféle nyomelem van benne.
A bogyóból inkább úgy szoktam készíteni, hogy fele-egyharmada szilvát teszek hozzá, nekem úgy jobban tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!