Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Citromhéj helyett citromlé?

Citromhéj helyett citromlé?

Figyelt kérdés
Csináltam császárzsát pár napja. A recept szerint citromhéj kell bele.Olyan jól sikerült, hogy ma újra meg szeretném csinálni, viszont elfejetettem citromot venni és csak az van itthon aminek a héját már pár napja lereszeltem.. Beletehetem helyette a citrom levét?
2020. máj. 8. 16:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
89%

Ne tedd. A citromlé csak savanyú/savanykás, a citromhéjnál meg a citromolja aromája az, ami számít.

Szerintem ha kihagyod, nem lesz lényegesen rosszabb, citromlével viszont valószínüleg nem lesz jó.

2020. máj. 8. 16:18
 2/11 anonim ***** válasza:
85%
esetleg ha van naracs akkor a narancshejat tedd bele. viszont levet semmikepp se. gondolj arra, ha tulreszeled a citrom hejat es belemegy citromle, mar savanykas ize lesz a sutinek
2020. máj. 8. 16:19
 3/11 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen a segítséget !

Egyébként *császármorzsa akart lenni, most látom csak , hogy mennyire elírtam...

2020. máj. 8. 16:27
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Semmiképpen ne. El fogja rontani az egészet, mert nem a citrom ízet fogod érezni, hanem csak savanyúvá teszi.
2020. máj. 8. 19:20
 5/11 A kérdező kommentje:
köszi:)
2020. máj. 8. 20:36
 6/11 lencsefőzelék ***** válasza:
26%
Arra azért figyelj, hogy csak a bio citrom héja alkalmas fogyasztásra.
2020. máj. 9. 00:06
 7/11 A kérdező kommentje:

Nagymámáink és dédnagymamáink is megvoltak biocitrom nélkül ...azt hiszem bekockáztatok évi 2-3 darab citrom héját :D

de köszi

2020. máj. 9. 00:18
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

A nem-bió citrommal vigyázz - nagyanyáink meg dédnagyáink ugyanis CSAK azt fogyasztottak, nem lévén agyonvegyszerezett, tartósítószerekkel bekent héjú citrom akkoriban -, nagyon alaposan mosd meg mosogatószeres meleg vízzel, jól dörzsöld át, öblítsd le, és száradás után használhatod, de azért ne minden héten.

Ugyanis amit rákennek tartósítószereket, azokat még így sem lehet teljesen eltávolítani és kifejezetten ártalmasak az egészségre. Lemosva csökkented a koncentrációt, de gakran fogyasztva ennek ellenére megbetegít.

2020. máj. 9. 14:12
 9/11 A kérdező kommentje:
és gondoljátok ez csak a citromra igaz? ... Termeljetek meg mindent magatoknak és akkor nyugodtak lehettek. Amugy nem.
2020. máj. 9. 15:03
 10/11 anonim ***** válasza:
83%

A citrommal meg egyéb déligyümölcsökkel nem (csak) a termesztés alatti vegyszerezés a probléma, hanem ezek héját direkt bekenik különbözö vegyszerekkel, hogy tovább maradjanak "frissek", és ezek a vegyszerek azok, amik kifejezetten ártalmasak, ezért is írják rá, hogy az így kezelt gyümölcs héja nem alkalmas emberi fogyasztásra!

Tényleg nem veszekedni akarok, de sokan nem tudják,mennyire veszélyesek ezek a szerek, amikkel kezelik ezeket.

Olvasd el a következö cikkeket, akkor többet megtudsz ezekröl:

[link]

[link]

[link]

2020. máj. 9. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!