Kelkáposzta külső leveleit meddig kell leszedni (kidobni)?
Figyelt kérdés
Minden olyan levelet le kel szedni, amelyik hasonlatos a kisajkak felső széléhez? (nem mindenkinél, de gyakran előfordul)2020. márc. 15. 11:08
2/5 A kérdező kommentje:
Köszi!! - Ha jól értelmezem, nem feltétlen szükséges egészen a gömb - alakig leszedni, ha nem fonnydt a levél (?) Vagyis maradhatnak rajta sötétebb külső levelekből is (kb. 2 kört már szedtem le
2020. márc. 15. 13:13
3/5 anonim válasza:
Próbáld ki a nagy (külső) levelekkel: Lefaragod a vastag erét, majd egy nagy lábosban leforrázod és abban a sós vízben főzöd kb 10-15 percet. Óvatosan leöntöd a levét, majd egyenként a leveleket kiteríted konyharuhára vagy törölközőre. Ha TELJESEN MEGSZÁRADT, megtöltöd (olyan módon mint a hortobágyi húsos palacsintát), egy mutató ujjnyi füstölt sajt hasábbal, amit bele tekerhetsz egy szelet füstölt sonkába. Ezt bepanírozod, majd kirántod. Rizzsel tartármártással fogyaszd. Nagyon kiadós kaja és isteni.
4/5 anonim válasza:
Jaj! #3 vagyok. Bocs a kisajkad nem tudom milyen és mekkora. :)
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a receptet, majd kipróbálom. Most kel.főzelék volt, nem szedtem le minden külsőt, csak bő 1 kört. Jó lett.
Az én kisajkaim most nincsenek nálam, én ffi vok a korosabbjából.
2020. márc. 16. 18:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!