Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan tegyem el az uborkat...

Spencer26 kérdése:

Hogyan tegyem el az uborkat telire?

Figyelt kérdés

sziasztok !

Hogyan tegyem el ugy az uborkat telire ugy,hogy a belseje ne legyen ureges es alkoholos izu ?

2020. febr. 9. 18:35
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
alkoholos ízű?!
2020. febr. 9. 18:44
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen,majdnem mindegyik
2020. febr. 9. 18:45
 3/6 anonim ***** válasza:
71%
Ne tegyél el túlérett uborkát, és ne tegyél bele alkoholt!
2020. febr. 9. 19:08
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Honnan vetted az uborkát?
2020. febr. 9. 19:56
 5/6 anonim ***** válasza:
93%

Minden évben teszek el vagy 100 üveggel, mert a család is hordja tőlem, de ezt amit írsz soha nem tapasztaltam, pedig tartósítószer nélkül teszek el.

Amit leírsz, az azt jelenti, hogy megromlottak az uborkáid és erjednek.

Az eredményes befőzés egyetlen titka a sterilitás.

Nyilván vagy az uborkákat nem mostad meg jól, vagy az üvegek, kupakok nem voltak elég tiszták.

Én még azt a konyharuhát, amit csak befőzéskor a kupakok törlésére használok, miután 90 fokon kimostam, még ki is vasalom. A nagyon-nagyon kimosott és kiöblített üvegeket ugyanilyen konyharuhára teszem szájjal lefelé, hogy száradjon, azokat belülről nem törölgetem. A kupakokat kifőzöm. Amit el akarok tenni zöldséget, gyümölcsöt, azt darabonként alaposan átmosom, ami hibás, azt vagy nem használom fel, vagy jó nagy ráhagyással kivágom.

A környezet, ahol dolgozol is legyen kifogástalan, a kezed tiszta, a körmöd kikefélve.

Ha így készíted az eltenni való uborkát, az nem romlik meg.

2020. febr. 9. 20:43
 6/6 A kérdező kommentje:
Ecet volt csak bele teve alkohol nem
2020. febr. 9. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!