Gyárilag hogyan csinálják a lekvárt?
Emlékszem még az otthoni lekvár főzésre. Ott valóban főztük, míg besűrűsödött és minimálisan folyós állagú lett. Nem került bele zselatin.
Ha most megveszek egy bolti lekvárt, annak zselé állaga van.
Főzik ezek egyáltalán, vagy csak összepépesítik a gyümölcsöt, tesznek hozzá zselatint és tartósítószert ?
főzik
vákuummal érik el a gyorsabb párolgást, hogy hamarabb besűsüsödjön
Milyen "ezek"?
Ezerféle márkájú és minőségű lekvárt lehet vásárolni.
Válassz olyat, ami megfelel az ízlésednek.
Gyárilag szinte nincs is lekvár.
AZ amit annak hívnak az valóban zselé, az csak adalék anyagok bezselatinozva és aromásitva.
Semmi köze az igazi lekvárhoz.
"csak adalék anyagok bezselatinozva és aromásitva"
Láthatóan nem jártál még olyan gyárban. Nem kellene rémhíreket terjeszteni.
2-es
Mondj már nekem olyan boltot, márkát , amire azt lehet mondani, hogy jó.
18 évvel ezelőtt a Metro-ban vettem 5L-es baracklekvárt, ami tényleg jó volt. Soha többet nem kaptam.
Aztán a Lidl-ben volt kis , hatszög üveges eper lekvár, ami szintén nagyon jó volt. Megszüntették a forgalmazását.
Most bemegyek a Pennybe és megveszem azt amire az van írva, hogy "Prémium" minőség.
60 százalék gyümölcs, de tiszta zselé állagú az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!