Milyen a jó krumplipüré?
Ez ízlés kérdése.
Van, aki a keményebb, majdnem vágható állagút szereti, van, aki meg azt, ami lassan szétfolyik a tányéron.
Van, aki tejjel, tejföllel, margarinnal, olajjal készíti, van, aki csak sóval ízesíti, van, aki borsot, szerecsendiót meg sok másféle füszert is tesz bele, van, aki sülthagy,át vagy fokhagymát is jkever bele, mások egyéb zöldségféléket (karfiol, brokkoli, zöldborsó, zeller, sárgarépa) is tör hozzá.
Szóval a jó krumplipüré olyan, amilyennek te (vagy bárki más) szeredet.
Nekem a sablon, egyszerű krumplipüré az igazi.
Jó lisztes krumpliból, igazi vajjal, igazi tejjel, jól kikeverve. Ne legyen kemény, ne legyen folyós, püré állagú legyen és kész!
Ahogy én szoktam:
A felkockázott rumplit sós vízben megfőzöm, egy korty kivételével az összes vizet leöntöm róla, majd megy hozzá vaj, tej, és egy tömlős sajt (vagy krémsajt, ha azt jobban szereted). Alaposan összedolgozom (a cél a krémes, de még nem folyós állag), és kész is. Pluszba lehet hozzá tenni egy kevés friss petrezselymet is.
Senki nem használ szerecsendiót bele?
Nálunk elengedhetetlen. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!