Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Palacsintasütés égett olajszag...

Palacsintasütés égett olajszag nélkül?

Figyelt kérdés
Vas palacsintasütő, minden egyes palacsinta előtt olajozom. Óhatatlanul kerül olaj a főzőlapra, ami ég és büdös. Hogy tudom ezt elkerülni?

2019. okt. 27. 16:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

2-es válaszára is reagálva, én meg véletlenül pont szakács vagyok, de én is úgy szoktam, hogy ha a palacsintasütőbe teszem, akkor nem a főzőlapra teszem. :)


Egyébként még szilikon ecset se kell hozzá. Kis gyakorlattal (ez olyan 5 db palacsintát jelent) elég egy evőkanál is.

(A tésztába tett olaj is jó a legtöbb esetben, de ez a sütőtől is függ, illetve megemlítendő, hogy végeredmény más egy kicsit, másabb a felülete az egyesével olajozottnak mint ha a tésztában van olaj, de ha a a tésztába teszel olajat, akkor ne spórold ki belőle, és jól keverd bele habverővel, hogy egynemű legyen, ne csak a a tetején úszkáljon... de ezt csak így zárójelesen)


Na szóval a kanál.

Teszel egy kis olajat egy szélesebb szájú pohárba, abba egy evőkanalat, és minden palacsinta előtt is olajozhatsz, de ne kanalazd az olajat, hanem csak ami a kanálra feltapad, azt belecsurgatod a sütőbe, forrón sokkal jobban terül, úgyhogy kevés is elég, ezt könnyen ki lehet tapasztalni egy minimális odafigyeléssel, milyen picit kell belecsurgatni ahhoz, hogy ne legyen fölösleg, és ne kelljen öntözgetni ide oda.


Egyébként egy jól kiégett, nem rozsdás, hagyományos öntöttvas palacsintasütővel, ha jól "be van állva" beleégett az olaj

(ennek az a lényege, mint a wok-nak, gyakorlatilag szó szerint belediffundálódik az olaj a vas felületébe)

simán lehet olyan palacsintát sütni, amibe a tésztába kevered az olajat, így az olaj hevítés szaga is eltűnik.

Itt arra kell figyelni, hogy ha kevés az olaj, akkor tapad, ha sok, akkor szétesik a tészta.

De megéri kitapasztalni, mert jóval gyorsabb és tisztább így a palacsintasütés. Így akár 4 palacsintasütővel is tolhatod egyszerre, mert nem kell tökölni az olajozgatással.

2019. okt. 27. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

9-es, hidd el, egy jól bejáratott öntöttvasban kezelhetőbben sül a palacsinta, mint egy teflonosban!!!

Már ami az egyenkénti olajozást illeti!

2019. okt. 27. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 A kérdező kommentje:
Az olaj azért folyik le, mert én a palacsintasütőből mindig visszaöntöm a felesleget a pohárba. De most már maradok az ecsetnél.
2019. okt. 27. 19:08
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
A pohárban az olaj + ecset az asztalon van, és mivel a palacsinta sütő nyele nem forró, könnyű odatartani a pohárhoz, és máris minden oké!!!
2019. okt. 30. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Én is a tésztába teszem az olajat.

De paacsinta sütők közt is vannak különbségek.

Teflonosat már egyáltalán nem használok.

Vannak ezek az újabb márványos felületű sütők, azokat sokkal nehezebb is felsérteni még fém eszközökkel is.

A tapadásmentességük meg egyszerűen tökéletes.

A végén meg eltörlöd konyhai papírtörlővel aztán vissza lógathatod a helyére, még mosogatni sem kell.

2020. máj. 1. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!