Mi van olyankor, ha vörösbor helyett fehérbort öntök a marhapörköltbe?
A borszakértők azt mondják, hogy olyan bort adj az ételhez, ami illeszkedik annak karakteréhez, és később kísérőként is fogyaszthatod mellé. Kicsit sarkítva: ne főzz fehérborral marhapörköltet, ha aztán vöröset fogsz hozzá inni. Azaz maradhatsz a fehérbornál a főzésénél, csak ne keverd össze a borokat.
Léteznek alternatívák fehérboros marhapörköltre is:
Esetleg itt az olasz marhapörkölt -osso buco - változat (csak érdekességképpen):
(Borjú híján marhalábszárból is lehet készíteni)
A legsokoldalúbban felhasználható borok a száraz, kevésbé parfümös, ám üde tételek, mint mondjuk egy szürkebarát vagy egy reduktív merlot. Mindenképpen olyan bort válassz, amit mondjuk te is szívesen meginnál. Lényeg hogy száraz legyen, nem túl aromás (mint pl. a muskotály).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!