Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Az a házi retro tekerős...

Az a házi retro tekerős húsdaráló milyen minőségű darált húst készít?

Figyelt kérdés
sokkal jobban szeretem az előrecsomagolt dobozosak állagát, kisebb darabokban van mint amit pl. az ember kér ledaráltatni Sparban, utóbbit nem győzöm főzésnél fakanállal összenyomkodni kisebbekre, biztos értitek, nem vagyok nagy főzős. megéri szenvedni vele esetleg kézileg, vagy ugyanazt adja mint aminél kérjük a darálást boltban? dobozosak miért más jellegűek?
2019. szept. 7. 21:13
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Attól függően, hogy milyen lyukátmérőjű tárcsát használsz a húsdarálóban, lehet durvára és egészen finomra darált a hús, az is jó megoldás, ha kétszer darálod át.
2019. szept. 7. 21:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ez csak a lyuk mérettől függ. :) Többféle rostélyt lehet beletenni. Tehát ha tekerőset veszel, akkor is az a lényeg

(persze amellett, hogy éles legyen a kés, és a kés a rostélyhoz (tárcsához) legyen hozzá köszörülve, polírozva!)

hogy mekkora lyukak vannak a tárcsán.


De adok neked egy tanácsot. Azért csomósodik össze, mert hirtelen hő éri, a fehérje kicsapódik, és megkeményedik.

De mivel túl tömör, nem éri a hő a pici kis húsdarabok teljes felületét egyszerre, csak nagyobb darabokét, és ha azok felülete megkeményszik, akkor golyókká áll össze, amit csak mechanikusan tudsz szétnyomkodni.


Ez viszont független (!!!) attól, milyen nagyra vagy kicsire van darálva a hús, finomra darálva ugyanúgy összeáll!


Csináld azt, hogy ha veszel darálthúst, öntsd ki egy tálba, és attól függően hogy milyen ételt akarsz belőle készíteni, tegyél bele olajat, és vizet! Vízből nem kell spórolni, úgyis tennél az ételbe is, csak az a különbség, hogy nem először lepirítod (vagy próbálod) a húst, és utána öntöd fel, hanem először öntöd fel, és utána főzöd, vagy ha kell, akkor utólag zsírjára pirítod.

A lényeg, hogy víz hozzáadásával sokkal lazább lesz, és a víz, mint hőközvetítő közeg behatol a húsdarabkák közé, így azok felülete sokkal egyenletesebben fogja kapni a hőt, ezért nagyságrendekkel apróbb kis golyók keletkeznek.

Ezzel a módszerrel tized annyit kell nyomogatni.

2019. szept. 7. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
...természetesen a vízzel előtte teljesen össze kell keverni. Csak ez hidegen 2 perc, főzve "szárazon" meg 20 perc.
2019. szept. 7. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!