Ami presszókávét iszunk itt-ott (persze nem egy resti félében), az mitől másabb?
Figyelt kérdés
Mitől másabb egy kávéházi, vagy cukrászdai presszókávé (ízre, erősségre), mint pl. egy hagyományos Szarvasival főzött, otthoni kávé?
Általában főzött kávét adnak, nem kapszulást. Mégis más mint az otthoni.
Lehet csak placebó, mert hogy na ez "drága kávé", de akkor is.
2019. szept. 4. 12:16
1/4 anonim válasza:
Azért mert teljesen más metódussal készülnek a kávék. Egy kávézóban, cukrászdában stb. professzionális, több százezres, sokszor milliós, magasnyomással működő gépek vannak, amik minimum 8-9 bar nyomással préselik át az őrölt kávén a vizet, míg a Szarvasi, kotyogós és társai ezt meg sem közelítik.
2/4 A kérdező kommentje:
Ahogy közben találtam én is egy cikket, ott is a nagy nyomásról írtak. Akkor egy 25 ezer forintos kávéfőző már megközelíti az üzletben kapható íz és állag világot?
Annyiért már vannak max. 15 bar-al üzemelő gépek.
2019. szept. 4. 12:38
3/4 anonim válasza:
Ki kell fogni!
Én már ittam nagyon elegáns és drága helyen is szar kávét.
4/4 anonim válasza:
A kávé ízét nagyon sok minden befolyásolja. Milyen kávét használsz. Mekkorára van ledarálva. Mikor lett ledarálva. Mekkora nyomáson főzted le. Milyen vízzel. Mennyi pontból jön milyen hőfokon a víz. és még sorolhatnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!