Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Piskóta vagy muffin sütésekor...

Piskóta vagy muffin sütésekor előbb állítjuk magasabbra a hőfokot és utána alacsonyabbra vagy fordítva?

Figyelt kérdés

Magyarázat is jöhet! :-)


Köszi!



2019. aug. 22. 13:58
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Piskóta
2019. aug. 22. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Normál esetben nem kell változtatni a höfökön, de a sütöt elö kell melegíteni.

Ezeknél ugyanis lényeges, hogy egyböl forró sütöbe kerüljenek, a felületükön egy kéreg képzödjön, mert akkor lesz magas, a benne lébö buborékok akkor maradnak a sütiben.

Ebböl következöen a höfokot lehet csökkenteni, ha a teteje túl erösen sül, miután már lett rajta egy megsült réteg.

2019. aug. 22. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
2: Köszi! Szerinted a muffinformát ki kell olajozni (nem szilikon)?
2019. aug. 22. 21:12
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Én vajat használok, azzal jobban ki lehet kenni a formát, men folyik le, mint az olaj. Viszont csak a formát használom, papírt nem teszek bele.
2019. aug. 22. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Jó! Köszi szépen!
2019. aug. 22. 21:40

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!