Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért más az ételek íze?

Miért más az ételek íze?

Figyelt kérdés
Mióta vidékről városba költöztem nem tudok normális ételhez jutni... Valahogy nincs meg az az íze sőt néha semennyire. Illata se az igazi. Nehezen jöttem rá miért is nem esik jól semmi, hát ezért azt hiszem... Mitől lehet más?
2019. júl. 18. 13:05
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Vidéken is ugyanezekben a boltokban vásároltál, vagy ott házi/piacos alapanyagokat használtál?

Ha utóbbi, akkor egyszerű a válasz. A vegyszermentes, napsütésben normális idő alatt megérő zöldség/gyümölcs, a jóltáplált, nem agyontápozott állat húsa mindig finomabb lesz, mint a fóliasátorban nevelt paradicsom, a szállítás közben megért banán meg a 4 hét alatt felnevelt csirke húsa.

2019. júl. 18. 13:48
 2/7 anonim ***** válasza:
42%
Nem más.
2019. júl. 18. 14:01
 3/7 anonim ***** válasza:
48%
Vidéken lakom és sokat vagyok Budapesten és környékén, nincs a kajának más íze, csak bebeszéled magadnak
2019. júl. 18. 14:21
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem otthon főzöl magadnak, hanem rendelsz, vagy beülsz, akkor tudnod kell, hogy rengeteg helyen már pálmazsírral/pálmaolajjal főznek és akárki akármit mond, én is megérzem és nem ízlik.

Amellett, hogy az alapanyagok sem azok mint amikből vidéken készítik az ételt, akármilyen csillagos-gyémántos egy kaja, akkor sem az, amihez otthonról szokva vagyunk.

2019. júl. 18. 14:29
 5/7 anonim ***** válasza:
37%

Nem hiszem, higy más. Más a levegő. Az falvakként is más lehet a föld milyensége miatt is, agyagos, homokos..van e erdő..

Aztán masnak érzed.

2019. júl. 18. 17:14
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha kerti, saját termesztésű zöldségekhez vagy szokva, akkor elhiszem, hogy másnak érzed. Pl édesanyám cukorborsó levese /minden zöldség a kertjéből való/ ezerszer finomabb, mint amit én a boltban vásárolt alapanyagokból készítek.

Viszont felmerült bennem az is, hogy eddig is magadra főztél? Mert tudom, hogy közhely, de hát na a "mama főztje az a mama főztje". Vagy az édesanyáé. :)

2019. júl. 18. 18:29
 7/7 A kérdező kommentje:

Nos igen ott otthoni, rossz esetben zöldségestől, húsboltból vásároltunk, ha épp nem volt, de valahogy tényleg másabb

Azóta találtam piacot, ha tehetem megyek oda, eddig is és eztán is itthon főzök. Nem szeretem a gyors éttermeket.

2019. aug. 1. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!