A kristályos citromsav menyiben tér el a facsart citromtól? Lehet ezeket mondjuk pörkölthöz savként alkalmazni a bor helyett?
Figyelt kérdés
2019. jún. 29. 00:01
1/7 anonim válasza:
A citrom leve 6-7 % citromsavat tartalmaz. A borban nincs, abban borkősav van.
A citrompótlóban sincs, az is borkősav.
2/7 anonim válasza:
Gondolod, a (vörös)bort csak a savtartalma miatt használják a pörköltbe?
Ecet helyett?
A bornak zamata, bukéja is van, ami jót tesz a pörköltnek.
Jómagam soha nem facsartam citromot bele főzés közben, ezután sem fogom tenni.
Testes vörösbort annál inkább! A szesz elpárolog, a zamat megmarad.
3/7 anonim válasza:
Kristályos citromsavat pörköltbe bor helyett, te szentséges atyaúristen ments meg.
4/7 A kérdező kommentje:
Hmmmm....
Érdekes, hogy a citromsavat használják a bor savtartalmának beállítására.
A bort meg használják a pörköltbe....
Te atya úristen, mennyire hülye vagyok...
2019. jún. 29. 13:45
5/7 anonim válasza:
Szerintem elég hasonló. De nagyon savanyú.
6/7 anonim válasza:
Ne keverd a citromsavat a borkősavval!
A borba csak a pancser tesz citromsavat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!