Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A kristályos citromsav menyibe...

A kristályos citromsav menyiben tér el a facsart citromtól? Lehet ezeket mondjuk pörkölthöz savként alkalmazni a bor helyett?

Figyelt kérdés
2019. jún. 29. 00:01
 1/7 anonim ***** válasza:
86%

A citrom leve 6-7 % citromsavat tartalmaz. A borban nincs, abban borkősav van.

A citrompótlóban sincs, az is borkősav.

2019. jún. 29. 02:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Gondolod, a (vörös)bort csak a savtartalma miatt használják a pörköltbe?

Ecet helyett?

A bornak zamata, bukéja is van, ami jót tesz a pörköltnek.

Jómagam soha nem facsartam citromot bele főzés közben, ezután sem fogom tenni.

Testes vörösbort annál inkább! A szesz elpárolog, a zamat megmarad.

2019. jún. 29. 06:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Kristályos citromsavat pörköltbe bor helyett, te szentséges atyaúristen ments meg.
2019. jún. 29. 08:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:

Hmmmm....


Érdekes, hogy a citromsavat használják a bor savtartalmának beállítására.

A bort meg használják a pörköltbe....

Te atya úristen, mennyire hülye vagyok...

2019. jún. 29. 13:45
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem elég hasonló. De nagyon savanyú.
2019. jún. 29. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ne keverd a citromsavat a borkősavval!

A borba csak a pancser tesz citromsavat.

2019. jún. 29. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
#4: Legalább elismered.
2019. jún. 29. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!