Az étkezési citromsav mérgező? Lehet vele ízesíteni ételt?
Figyelt kérdés
2015. jún. 23. 21:51
2/6 anonim válasza:
Talán nem véletlenül van benne a nevében az ÉTKEZÉSI szó. Túladagolva minden anyag veszélyes. A konyhasó is. Az oxigén is.
3/6 anonim válasza:
A citromsav azért került rossz hírbe, mert szerepel az úgynevezett Krebs-ciklusban. Ez egy olyan folyamat, ami az ember sejtjeiben játszódik le, Krebs pedig egy német biológus. Csakhogy a neve rákot jelent, és valaki ezt úgy interpretálta, hogy a citromsav rákot okoz. Ráadásul még E-száma is van (330). Nem csak adalékanyag, a citrusfélékben természetes módon is előfordul.
4/6 anonim válasza:
Őszintén remélem, hogy a citrátkört még mindig Szent-Györgyi-Krebs-ciklusként tanítják, legalább a magyar orvosi egyetemeken:-)
5/6 anonim válasza:
A citromsav adja a citrom lényegét.
Szerinted mérgező a citrom?
Na ugye.
6/6 MARKÓ KRISZTINA válasza:
Sok menyiségben elég súlyos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!