Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Kamra felhalmozás?

Kamra felhalmozás?

Figyelt kérdés
Hello, ti mennyi élelmiszert tartalékoltok? Mennyi ideig húznátok ki az otthon lévô élelmiszerekkel, ha beütne valami és elzárva lennétek mindentôl? Valaki csak napról napra vásáról, alig tart otthon valamit. Én beleôrülnék a tudatba, hogy nincs tartalék kaja vészhelyzetre. Hülye vagyok?:D
2019. jún. 16. 15:28
 1/8 nemaRendőrség ***** válasza:

Én napról napra vásárolok, barátnőmék mindig nagybevásárolnak, rengeteg minden van a spajzukban.

Múltkor mégsem tudtam mit enni náluk, és nem az első eset.

Fantasztikus hogy van 30kiló lekvár, liszt, random alapanyagok stb náluk mikor ha arról van szó hogy ténylegesen enne valamit az ember akkor nincs mit. Bárhogy próbálkoztam nem találtam olyan doglot amit össze tudnék kombinálni és ehető lenne.

Ők is ugyanúgy napról napra kell vásároljanak csak kevesebb dolgot.

2019. jún. 16. 15:51
 2/8 A kérdező kommentje:
Na, ha sok dologból nem tudtáll készíteni valamit, ott baj van a rendszerrel. 30 kiló lekvárral nem sokra mész:)
2019. jún. 16. 15:56
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt csináltam régen, aztán, amikor a sok lejárt szavatosságú cuccot ki kellett dobni, leszoktam róla
2019. jún. 16. 16:03
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
5-6 hétig egészen biztosan kitartanának a jelenlegi készleteink, de ha jobban oda figyelnék és egy kicsivel több lisztet tartanék itthon, akkor szerintem 3 hónapra is elég lenne két személynek.
2019. jún. 16. 16:04
 5/8 A kérdező kommentje:
Ja igen, a lejáratot azt figyelni kell, a közeli lejáratút használni és újat venni.
2019. jún. 16. 16:08
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha nem veszem figyelembe, hogy marha unalmas lenne befőttön meg lekváron élni, hanem tisztán a túlélésre megyek, akkor szerintem kb egy hónapig lennénk el négyen. Húson, krumplin, az említett befőtt-lekvár pároson, tésztán, meg gabonaféléken. Tejtermék (tejet leszámítva), friss zöldség nyilván nem lenne, utóbbiból max annyi amennyi van a fagyasztóban. A kenyér kérdése érdekes, sosem sütöttem még, de mondjuk liszt meg víz van, szóval akár az is lehetne.
2019. jún. 16. 16:27
 7/8 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem tartom hülyeségnek, ha valaki tartalékot képez.

Ráadásul a bevásárlás nagyon sok időt vesz igénybe, így mi ritkábban járunk boltba. Havi 1x nagybevásárlás, és hetente 1x a friss árut ( tejtermék, felvágott, húsáru, zöldségek)

Azokból az élelmiszerekből, amik korlátlan ideig megőrzik a szavatosságukat, elég sok tartalék van, rizs, bab, lencse, sárgaborsó, cukor, só, száraz tészta, méz. Ezekből akkor vásárolok, amikor akciós, és akkor nagyobb mennyiséget, ami több hónapig elég. Amikor sok tojások van, száraztésztát is készítek.

Ezen kívül konzervek, olaj, és mivel kertes házban lakunk, saját készítésű lekvárok, befőttek, szörpök, paradicsom (lé és szósz), savanyúság, alma és körte ecet is mindig van a kamrában.

A fagyasztó is mindig tele van, elég nagy bajban lennék, ha valamiért korlátoznák az áramszolgáltatást, mert a megtermelt zöldborsóból, zöldbabból, gyalult tökből, rétesalmából, mindig egy évre valót teszek el.

A rövid ideig eltartható dolgokból is mindig van tartalék, de ezekből csak kisebb mennyiség.

Én akkor érzem jól magam, ha bármi történjék is, legyen itthon minden, amivel néhány hétig kihúzzuk.

2019. jún. 16. 16:52
 8/8 anonim ***** válasza:
Nincs sok tartalék, max. egy 3-4 napi (nagyon pici a hűtőm és egyedül élek, nem fogy olyan sok minden). Mindig van egy kenyér, pár doboz müzli és tej, némi gyümölcs, sajt és felvágott, meg amit épp főzök (1-2 napra).
2019. jún. 17. 21:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!