Ez penész, kosz, vagy valami betegség?
Kapargatásra nem nagyon jön le, csak egy pici. Ti felhasználnátok? A belső levelek is ilyenek.
DEHOGYIS PENÉSZ! Érzel rossz szagot vagy tapasztalsz állagbéli változást a káposztán?
Mert ha nem, akkor ez a jelenség az ún. "fekete himlő".
A fekete himlő az érett káposzta és kínai kel nem fertőző rendellenessége. A foltok különállóak, sötétbarnák vagy feketék, átmérőjük max. 2 mm. A foltok szélei vékonyak és gyakran keskeny sárga udvarral rendelkeznek. Nagyobb, akár 1 cm átmérőjű foltok is előfordulhatnak. A foltok egybefolyhatnak, ami nagy, elhalt területeket eredményez a levélszövetben. A szívleveleken apró pöttyök fordulnak elő. A tünetek sok esetben csak akkor jelentkeznek, amikor a káposztát alacsonyabb hőmérsékleten kezdik tárolni.
Találkoztam már én is hasonlóval, amikor kínai kellel dolgoztam. A foltok nem jelentenek semmilyen veszélyt az emberre nézve, mindössze némi esztétikai elváltozás.
Kedveském fekete himlô, csak privátban ilyen nagyszájú?
Zefirro
Az üzenet címzettje: Ismeretlen válaszoló
Az elküldés időpontja: ma 17:17
Az üzenet előzménye: A kérdésre írt válasz: Ez penész, kosz, vagy valami betegség?
"Jaj, de határozott vagy utolsó. Lottószámokat nem tudod?:)"
Az üzenet szövege: "Jaj, de határozott vagy utolsó. Lottószámokat nem tudod?:)"
Azt senki sem tudhassa (még a jósok sem, mert akkor már minden jós milliomos volna). 😉
Én nem vagyok amúgy se nem határozott sem határozatlan. Én csak aztat mondom, amit mások is mondanak. És a "mások" nyilván okosabbak is, mert ők személyes tapasztalattal rendelkeznek, én viszont ennek híján kénytelen vagyok beérni az ő tudásukkal. Azaz néha napján felütni egy-egy könyvet vagy föllapozni az internetet, hogy erre a tudásra jómagam is szert tegyek.
Ajánlom neked is ezt Tiszelt Troll Uraság, ugyanis rendkívül hasznos tevékenység - mert ezáltal adott esetben az ember bővíteni is tudja a tudását, esetleg segíteni tud másoknak, mintsem a saját kicsinyes, belső önérzeti hiányosságait és lelki sérelmeit próbálja meg kivetíteni másokra - ezáltal a saját nemlétező egóját növelve.
Persze a fentiek nyilván nem rád vonatkoznak, hiszen te "egyéni tapasztalás" nélkül is elég "tapasztalt" vagy - a trollok amúgy is jobban tudnak mindent mindenkinél. Én ez aláírom és neked adok igazat. 🙂
1. Szerinted te nagyon mûvelt, a penésszel még nem találkoztam? Mert, hogy ezt írod: “mert ők személyes tapasztalattal rendelkeznek, én viszont ennek híján kénytelen vagyok beérni az ő tudásukkal.”
2. Te írod betûkkel, hogy DEHOGYIS PENÉSZ, honnan a francból tudod ennyire biztosan? Én írtam, hogy szerintem, de te egybôl leugatsz. Amúgy ezt magadról írtad? “mert ezáltal adott esetben az ember bővíteni is tudja a tudását, esetleg segíteni tud másoknak, mintsem a saját kicsinyes, belső önérzeti hiányosságait és lelki sérelmeit próbálja meg kivetíteni másokra - ezáltal a saját nemlétező egóját növelve.”
Én válaszoltam a kérdezônek, de látom te imádod ezt a troll szöveget nyomatni. Szerencsétlen.
Ja és látom, “föllapoztad” internetet:
“Fekete himlô:
Kórokozó:
Fiziológiai rendellenesség
Elterjedés:
EGYESÜLT KIRÁLYSÁG, USA
Tünetek:
A fekete himlő az érett káposzta és kínai kel nem fertőző rendellenessége. A foltok különállóak, sötétbarnák vagy feketék, átmérőjük max. 2 mm. A foltok szélei vékonyak és gyakran keskeny sárga udvarral rendelkeznek. Nagyobb, akár 1 cm átmérőjű foltok is előfordulhatnak. A foltok egybefolyhatnak, ami nagy, elhalt területeket eredményez a levélszövetben. A szívleveleken apró pöttyök fordulnak elő. A tünetek sok esetben csak akkor jelentkeznek, amikor a káposztát alacsonyabb hőmérsékleten kezdik tárolni.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!