Veganz vajas keksz evés után miért hagy szódabikarbónás érzést a fogaimon?
Teljesen fel vagyok háborodva, néhány keksznél már megfigyeltem, de hogy ennél a drága és vegán keksznél miért van ilyen túl szódabikarbónázott érzet a fogaimon, ez nagyon gáz.
Ehetetlen.
Tudjátok olyan érzés, mint ,amikor egy süti túl van szódabikarbónázva.
Elöször is, nem tudom, milyen érzés, amikor " egy süti túl van szódabikarbónázva", mert a sütikbe általáb nem szokás szódabikarbónát tenni, hanem sütöport.
Másrészt, hogy te miért érzel valamit, azt rajtad kívül senki nem tudja megmondani, én még ilyennel nem találkoztam.
Harmadszor, ha túl sok a szódabikarbóna vagy sütöpor egy kekszben vagy egyéb sütiben, az a recept hibája, ha valakit zavar, az vagy mást vesz, vagy szól az illetékeseknek.
Negyedszer meg, ha nem tetszik, akkor a gyártónak írd meg, és ha nem csak te reklamálsz ezért, akkor változtatnak rajta.
PLusz egy megjegyzés: ha VEGÁN kekszröl van szó, az nem lehet VAJAS!!!
Ne haragudj, nem tudom miért kell ennyire ellenségesnek lenni. Nevezhetjük akárhogy, akkor túl sütőporozott termék. De számomra ugyanolyan érzet a kóla után is a fogam. Az az érzés, mint amikor 3x megmosnád egymás után a fogad és ilyen extra tiszta, mint egy asztal amikor letörlöd és már csikorog a tisztaságtól.
Oké, ha annyira akarod, pontosabb tudok lenni, a kekszben csak vaj-és tejszínaroma van, nem tudom ezen mit kell fennakadni, aki tudja, hogy mi a vegán keksz, az tudni fogja hogy értem, hogy vajas keksz...istenem.
Az összetevői még:liszt, cukor, olaj, térfogatnövelő szerek: nátrium-karbonátok, difoszfátok, só, citromsav, vanília aroma.
De akkor meg túl sok citromsavat raktak bele, igaz is, frissen facsart citromlé után olyan a fogam.
Vagy akkor most az én fogaim az érzékenyek?
Nyilván a kérdésem kissé közvélemény kutatás jellegű is, hogy másnál volt-e ilyen, vagy csak nálam egyedi a probléma?
1,
Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna. A sütőpor egyik osszetevoje a szódabikarbóna és igen sok süteménybe kerül csak úgy magában is.
Kérdező, keress másik kekszet, ha ez nem izlik
"A sütőpor egyik osszetevoje a szódabikarbóna és igen sok süteménybe kerül csak úgy magában is."
Ez elvben igaz, csak a sütöporban nem csak szódabikarbóna van, hanem egyebek is, és annyit egyetlen receptben sem használnak, hogy a szódabikarbóna kiérezhetö legyen.
Másrészt ugyan vannak receptek, amibe kell szódabikarbóna is, de az nem keksz, hanem valamiféle kevert tészta, így ebben az esetben szóba sem jöhetne.
Emellett a kérdezö valamit nagyon kever, mert a szódabikarbónás íz semmi esetre sem érezhetö kólánál, az ugyanis savas, a szódabikarbóna meg lúgos, és a kettöt nem lehet összekeverni, teljesen másként érzödik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!