Miben más egy kovászos kenyér íze egy élesztőshöz képest?
De, savanykás.
És sokkal finomabb és jobb az állaga.
Azt én nem mondanám, hogy jobb lenne tőle az íze. Inkább csak más.
De kérdező, próbáld ki! Az az igazi! 🙂
Nem, szerintem nem.
A kovász a kenyér lelke, állította keresztanyám, aki minden héten sütött, illetve ő csak megdagasztotta, és elvitte a pékhez. Mikor hazahozták a gyönyörű, illatos kenyereket, és a cipókat, az egy kicsi ünnep volt.
Jobban vigyázott a kovászra, mint a jegygyűrűjére.
Tudom, ezzel nem vagy közelebb, csak nem tudtam megállni.
A kovászos kenyér tömörebb, nehezebb, nem felfújt, nem morzsálódik, nincsenek benne lyukak és nem esik ki a közepe, ha megpróbálod megkenni.
Meg kell kóstolni. Persze, az sem biztos, hogy te szeretni fogod.
Mi hetente 2-3-szor elég messzire megyünk a kemencében sült kovászos kenyérért, ami amúgy is baromira drága. Nekünk megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!