Milyen kókusztejet ajánlanátok, ami sűrű?
Tejmentes fagylaltot szeretnék csinálni, kókusztejből. Videóreceptekben gyakran használnak konzerv kókusztejet, ami sűrű, felverhető hab állaga lesz a végére.
Az Alpro-s és hasonló kókusztej sose lesz ilyen.
Milyen konzerv kókusztejet ajánlanátok?
Előre is köszi.
Például az Aldi saját márkását.
Azt nem árt tudni, hogy két különböző dologról van szó. A konzervdobozos az valóban kókusztej, az is van ráírva, és az állaga is sűrű, nem folyós. Míg az Alpro és hasonló literes termékek nem kókusztejek, hanem kókuszitalok. A tej szót rájuk sem írhatják. A felhasználási területük is más. Míg a kókusztej egy önmagában nem élvezetes konyhai alapanyag, addig a kókuszital azonnali fogyasztásra van szánva.
Ahogy már előttem írták, az Aldiban kapható konzerv kókusztej nagyon jó.
Ha fagyit szeretnél csinálni, tedd a konzervet egy éjszakára a normál hűtődbe, utána a sűrű és a híg rész szépen elválik egymástól és egyszerűen le tudod kanalazni a tetejéről.
Remélem, segítettem :)
Az Alpro-ban nagyon alacsony, asszem 10 százalék körüli a kókusztej aránya, a többi adalék meg víz.
Sajnos nem tudom, hogy melyik felverhető meylik nem, de ízre és minőségre én ezeket ajánlom:
- Ami jó, az az Aroy-D márka, az olyan 60-70% körül van, sűrű, homogén, dm-ben kapható, de ebben is van emulgeálószer.
- Ízre szerintem legjobbak a konzerves kókusztejek, pl. a zöld spáros vagy a bio dm-es, ezekben nincs adalék, csak kókusztej és víz. Melegítve egynemű lesz, de szobahőmérsékleten kicsit darabos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!