Tudnátok mondani "büdös" sajtokat amiket imádtok, és borokat/kekszeket amik jól illenek hozzájuk?
Eddig viszolyogtam tőlük, de nemrég vettem észre hogy imádok mindenféle sajtot amin kék/zöld/stb. penész van (Gorgonzola, Camembert, Pálpusztai, stb.), és szeretnék még többet megkóstolni
Tudnátok ilyen kombinációkat mondani, akik szeretitek az ilyesmit?
Blue Stilton, ha jól emlékszem nem vmi szagos, de ízre nagyon durva. Konkrétan penészes szendvics íze volt. A max erősségű Cheddar sajtnak az illata/szaga az megmarad a bőrödön egy darabig, igaz, nem penészes sajt, viszont nagyon finom, és sokféle bor megy hozzá. A legutóbbi alkalomkor félédes francia fehérbort ittunk hozzá.
A Stilton-hoz ittunk vmi száraz angol vörösbort, hát nem tudom melyik volt a rosszabb... Pedig benne volt a "top picks"-ben.
Kóstoltam kecske sajtot, aminek penészes kérge volt, annak az állaga nagyon érdekes. Nem tudom, hogy van-e elnevezése.
Van angol féle Brie sajt, az is nagyon finom, ízesebb mint amit itthon lehet kapni pl. Tesco-ban.
Bocsi, hogy borokban nem tudok pontosítani, nem emlékszem, hogy milyenek voltak, nem értek hozzájuk. Csak annyit tudok mondani, hogy a régi fajta Tolle Trappistához (amikor még volt állaga és színe) jól mentek a sörök, (főleg a Heineken) és a dió. Igaz, se nem bor, se nem keksz, se nem penészes sajt, de egész jó trió :)
Én amiket szeretek az a Pálpusztai, Camembert, Gorgonzola, Rokfort, Brie sajt.
Bort és alkoholt nem iszom.
Kekszeket és egyebeket nem eszem hozzájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!