Mit visztek a suliba/munkahelyre tízóraira amit egészséges?
Bio bébiétel(nem a csirkepörkölt nokedlivel változatra gondolok!), olyan mint a gyümölcsturmix, én imádom. Vagy készíthetsz magad is :)
Gyümölcssali
Pirított magok(mogyoró, mandula, kesudio, tökmag ezekből van előre megtört )
Előre összevágott répa,retek,ubi vagy más zöldség
Nekem gyakran ilyesmikből áll a napom :)
Amiket én szoktam enni:
gabonapehely magában elrágcsálva, zabkása (otthon főzött), sajt mindenféle variációban, pl. sonka+sajt, egy alma+sajt, kenyér helyett korpovit keksz, puffasztott búza/rizs szelet, illetve mostanában szoktam hummuszt készíteni. Ez csicseriborsó (konzerv), darált pirított szezámmag, kicsi olaj + fűszerek összeturmixolva. Hűtőben sokáig eláll, egy konzervből pedig elég nagy mennyiség kijön. Amit múlt héten készítettem, még most se fogyott el, a héten még azt eszem. Kis műanyag dobozban szoktam vinni, ebbe mártogatom a kekszet vagy puffasztott szeletet.
Lehet készíteni zabkekszet is, ehhez sem kell különösebb főzési tudomány. Egy bögre zabpehely plusz egy fél bögre zabpehely ledarálva kávédarálóban lisztnek. Lekvár egy kanállal (ennyi cukor lesz benne), aszalt gyümölcs, olajos mag, ami tetszik, plusz annyi tej vagy növényi ital, amitől formázható massza lesz belőle. Lehet még friss gyümölccsel is készíteni, ekkor nem kell bele tej. Gombócokat formázol belőle, 180 C fokos sütőben 10-15 perc, és kész. Akár papírba csomagolva is el lehet vinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!