Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mi a véleményetek a rebarbaráról?

Mi a véleményetek a rebarbaráról?

Figyelt kérdés

Teljesen idegen számomra ez a növény!

Egyet tudok hogy állítólag az eperhez nagyon passzol!

De mást semmit! Zöldség vagy gyümölcs esetleg valami fűszer fajta lenne?

Tudom hogy a google a barátom könnyebb megkérdezni olyanokat akiknek esetleg volt vele tapasztalata mint mindenfajta cikkel elolvasni!

Válaszokat előre is köszönöm



2019. márc. 10. 21:44
 1/4 anonim ***** válasza:
15%
azt honnan vetted hogy az eperhez nagyon passzol? nem véletlenül valami joghurtbanvagy üdítőben kóstoltad a kettőt együtt? mert akkor annak nem érezted az igazi ízét, amilyen egy rebarbara lenne. egy mangónak is teljesen más íze van "élőben" mintha valami mangóízűnek van hivatalosan nevezve. van sok ilyen fura növény amiről egy átlagmagyar sosem hall élete folyamán
2019. márc. 10. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
68%

1: Mindenhol eperrel kombinálják. Joghurban is láttam, de láttam már sok süteményt is.


Amúgy nekem mindig az jut eszembe róla, hogy a Barbara ellentéte a rebarbara...

2019. márc. 10. 22:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
95%

Olyan, mint egy fodros nagy lapulevél, könnyű termeszteni. Egyszer ugyan a jégeső tisztára szétlődözte leveleit, de újrahajtott:) A levéllemezt nem esszük, csak a rózsaszínes, vastag szárat. A szár külső, könnyen felpöndörödő héját lehúzzuk, cukros vízben megfőzzük. Könnyen szétfő és akkor szálakra esik szét.

A németek imádják kompótnak. Én pitét csináltam belőle. A sok oxálsav miatt savanyú, de a cukortól édes lesz. Tényleg van egy kis barackos-epres beütése.

2019. márc. 10. 23:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
93%
En nagyon szeretem. Van egy nagy növeny a kertünkben. A szárat lehet fogyasztani. A gyerekeim letörik, lehamozzák (könnyen kézzel hámozható) és már eszik is. Főztem belőle rebarbarás körtedzsemet, de igen, eperrel is kombinálható. Amúgy ha sülthúst csinálok, ahhoz szoktam rebarbaramártást csinálni, sőt gyümilevesbe is karikázok. Jó fanyar íze van.
2019. márc. 11. 00:47
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!