Tejport szeretnék vásárolni, de seol sem találtam választ arra az egyszerű kérdésre, hogy 1 kg tejporból hány liter tej készíthető?
Figyelt kérdés
2018. dec. 8. 15:40
1/9 anonim válasza:
Szerintem az attól is függ, hogy milyen arányba kevered be magadnak. Meg lehet gyártó függő is.
Pl:
Lent van a felhasználási javaslat, ossz szorozz és kijön.
2/9 anonim válasza:
Milyen tejport akarsz venni?
Sovány vagy zsíros?
Milyen zsírtartalmú tejet szeretnél készíteni?
4,4 dl vízhez 60g zsíros tejport adunk és jól elkeverjük. Az így kapott tej zsírtartalma: 3,1 m/m%.
Felhasználási javaslat:
1 dl vízhez 10 g tejport adunk és jól elkeverjük. Az így kapott tej zsírtartalma max. 0,14%.
3/9 A kérdező kommentje:
Engem a zsírtartalom nem érdekel, csak van egy kenyérsütőgéphez kapott receptem ami a kilós vekni tésztájába, amiben már van 4dl (=400g) víz, kér 4ek tejport. Az érdekel, ennyi víz ennyi tejporral normál tejnél sűrűbb, vagy hígabb oldatot alkot, mert szeretném kiváltani a tejport. A receptet bizonyára valami trópusi országban álő ember írta, mert ott szokás a tejet poralakban 5 literes dobozokban tartani. Sajnos már nem emlékszem, hogy 1 liter vízbe mennyi tejport kell tenni, hogy normál tejet kapjunk.
2018. dec. 9. 01:25
4/9 A kérdező kommentje:
OK, ha 4,4 dl vizhez 60g tejpor dukál, akkor az én 4 dl vizemhez elég 55g tejpor.
Akkor a feltett kérdésre a válasz, hogy 1000g tejporhoz 7,2 liter vizet kell adni és akkor durván 8 liter tejet kapunk
2018. dec. 9. 01:53
5/9 A kérdező kommentje:
És akkor az 500 g-os 900 Ft-s tejporból 4 liter tejet kapunk, aminek az ára 225 Ft/liter lesz. Mivel a folyékony tej ára alig kevesebb ennél, nem éri meg a kiváltással bíbelődni, ha boltban kapható. Interneten azomban a szállítási költsággel (kb 900 Ft) kétszer ennyibe kerül
2018. dec. 9. 02:04
6/9 anonim válasza:
Ne süss olyan kenyeret, amibe tejport kell tenni!
7/9 A kérdező kommentje:
Kíváncsi lennék mivel indokolod a kategórikus felszólításodat. Régebben (kempingezéskor, meg egy trópusi országban használtam tejport mert praktikusan tárolható és nem olyan romlékony mint a folyékony tej
2018. dec. 18. 01:01
8/9 anonim válasza:
Nagyon egyszerű. A kenyérhez liszt, kovász (és/vagy élesztő), só és víz kell. A többi már úri huncutság. Én is olvasom a tartós kenyér címkéjén, hogy van amiben 20 féle összetevő is van a tejportól a kálium-szorbátig, meg a savanyúságot szabályozó anyagokig. De öreganyám az első mondatban sorolt négy összetevőből is tudott finom kenyeret sütni. Engem is megtanított rá, én is tudok. Szóval nekem az a véleményem, hogy amibe a fenti 4 összetevőn kívül mást is raksz, az már nem kenyér lesz. Nyilván a tejes kifli tésztájába kell tej. Vagy a pizza tésztájába én is teszek olíva olajat. De nem nevezem kenyértésztának azt a bedagasztott tésztát, amiből majd pizzát sütök. És pizzát sütök belőle, nem kenyeret :-)
9/9 A kérdező kommentje:
Már elnézést, de engem csak az érdekel, hogy használ-e a tejpor a kenyér minőségének. A kenyér fogalom kritériumai kevésbé. Olajat én is teszek bele a recept szerint.
2018. dec. 20. 01:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!