Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ha a tejföl 5 órát volt egy...

Ha a tejföl 5 órát volt egy műanyag dobozban de nem hűtőben akkor lehet baja?

Figyelt kérdés
2018. nov. 16. 10:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi baja lenne????
2018. nov. 16. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:

Ennyi idő alatt nem romlik meg?


Munkahelyre hoztam a kajámhoz.

De kihúztuk a hűtőt, hogy a takarítónő délután ki tudja takarítani. Így sajnos a nem tudtam betenni a hűtőbe.

Azért kérdezem, hogy meg merjem még enni? :D

2018. nov. 16. 11:10
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan megeheted, nincs semmi baja.
2018. nov. 16. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Anno a nagymamám gyakran csinált otthon tejfölt. A házi tejet melegben 2-3 napig hagyta megaludni. Ennek a tetejére ült ki a tejföl.

Tehát pár óra alatt akkor sincs semmi baja, ha házi...

A bolti meg tele van nyomva mindenféle adalékanyaggal, annak pláne nem lesz semmi baja.

2018. nov. 16. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
66%
Alapvetően teljesen jó a válaszod kedves négyes, de javítanám, igazából semmi adalékanyag nincs a bolti tejfölben. Ne essünk át a ló túloldalára és rettegjünk olyasmitől is ami nem létezik, ha az ember tejfölt vesz (a frissföl, meg hasonló kifejezések nem tejfölt takarnak értelemszerűen) akkor az tejből lett előállítva kultúra hozzáadásával és pont. Végigmész a tesco online felületén a tejfölökön és az összesnél az lesz a hozzávaló lista, hogy tejszín és baktériumkultúra.
2018. nov. 16. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
34%
KEdves utolsó: azt remélem, tudod, hogy tejFÖL NEM tejSZÍNböl készül ("tejszín és baktériumkultúra"), hanem eleve tejFÖLként keletkezik az aludtej tetején
2018. nov. 16. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

Ha elolvasod a kommentem azt írom, hogy a tejföl szigorúan tejből lett előállítva.

És a hozzávalók listájában lesz a tejszín szó, mivel a tej zsíros, tetejére kiülő részét tejszínnek hívja a Magyar Élelmiszeripari Könyv. Tehát a hozzávalóknál tejszín lesz, mert igazából tejből tejszín része kiválik és abból lesz a tejföl. Tessék néhány példa:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2018. nov. 16. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
11%
#7: nem, nem rettegek az adalékanyagoktól, de olyan szinten lefölözik, hogy adalékok nélkül tuti nem lenne ilyen sűrű.
2018. nov. 16. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
A tejtermékek sűrűsége egy dologtól függ, mégpedig a víztartalomtól, ahhoz pedig nem kell adalék, de még komolyabb technológia vagy hő sem, hogy ezt kivonjuk élelmiszerekből.
2018. nov. 16. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

4. és 7. Az agyad van teli adalékkal, amivel megetetnek. Ne az interneten informálódj a rémhírekből, hanem olvasd el a dobozán az összetételt. Ha van benne adalék, azt kötelesek feltüntetni, de nincs a tejfölben adalék, hidd már el. Homogénezett, élőflórás, ennyi.

Kedves kérdező, semmi bajod nem lesz tőle, nyugodtan megeheted.

2018. nov. 16. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!