Melyik az az étel amit leggyakrabban eszel?
Alapanyag? Tojás. Szinte minden étkezésemben szerepel, tipikusan minimum három különféle ételben is.
Konkrét étel? Talán a rántotta vagy a tükörtojás, bár egyik sem a kedvenc tojásételem, de egyszerűek és gyakran vannak.
Ha nálam ételnek számító ital is jöhet, akkor a tojásos kávé.
Ételcsoportnál egyébként a zöldség még a tojást is veri, mivel vannak tojástalan napjaim, de nincsenek zöldségtelenek.
A páromnál a rizs vezet, főve (heti 10-20 alkalom) és mazsolás rizssütiként (heti 20+ alkalom? teljesen komolyan, évek óta). De a tükörtojás is előkelő helyen áll és a sajt is.
Nem komplett ételnél a pörkölt, sózott földimogyoró is ott van, napi 1-2 alkalommal esszük, a párom túlórában ebédként is. Nekem egyértelműen csak nasi.
Nekem téli-nyári ételsor van.
Nyáron mindennap eszem lecsót, görögdinnyét, főtt csemege kukoricát.
Más nem is nagyon érdekel, ha ez van, akkor minden van.
Télen krumpli:
krumplipüré, héjában sült zsírral vagy vajjal, lila hagymával, rósejbni, rakott krumpli, tepsis krumpli, töltött krumpli, krumpli-krumpli-krumpli minden mennyiségben és ízben.
Pl most húslevest főztem.Pàrom imàdja, meg lànyom is.
Én sült húsok, tésztàk, pörkölt, rakott kell...Sorolhatnàm.
De este még csinàlok borsos tokànyt.
Amúgy sajtok, normàlis felvàgottak, nyàron grillezés ezerrel, meg bogràcsozàd, természetesen vadhúsokból.
De én a halat is szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!