Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A pasztőrözés lebontja a C...

A pasztőrözés lebontja a C vitamint?

Figyelt kérdés
2018. okt. 19. 19:56
 1/5 anonim ***** válasza:
41%
Igen.
2018. okt. 19. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
74%

Nem.


Kémiai és fizikai tulajdonságok:

Olvadáspont: 190–192 °C (bomlik)


[link]


Ezzel szemben:


[link]


Ezekből rakd össze, ha nekem nem hiszel.

2018. okt. 19. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
44%

Második, informálódj, mielőtt hülyeségeket írsz. Kis helyreigazítás itt:


[link]

2018. okt. 19. 21:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 lencsefőzelék ***** válasza:
77%

Még egy kis helyreigazítás:

C-vitamin

2018. okt. 20. 00:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem teljesen értem a 3-as által belinkelt cikket, mivel abban egy szó sem esik a pasztörizálásról, ami ugyan magas hőmérsékleten(70-80 °C), de nagyon rövid ideig tart(pár másodperc), pont azzal a céllal, hogy csak a mikroorganizmusokat pusztítsa el. Persze ez is lebontja a C-vitamin(aszkorbinsav) egy részét, de csak kis részét.
2018. okt. 20. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!