Miért vannak a cukormentes/hozzáadott cukor mentes termékekben ugyanannyi kcal mint a nem cukormentesekben?
A "hozzáadott cukor mentes" esetében maga az alapösszetevö tartamaz cukrot (tipikus gyümölcskészítmények esetében), másrészt meg attól, hogy valami "cukormentes", még kalória lehet benne, pl. húsokban a kalória a fehérjékböl meg zsírokból adódik.
Az tévedés, hogy csak a cukor a kalória és hogy a cukormentes kalória nélküli, ahogy az is tévedés, hogy a cukortól hízik valaki - nem a cukor, hanem a kalóriatöbblet az, ami hízlaló.
Miért ne lehetne bennük ugyanannyi kcal? Nyilván valami más kalóriatartalmú dologból több van bennük és kész.
Egyes termékeknél eleve minimális a kihagyott cukor, azoknál nem várhatsz nagy változást. Másoknál pedig más az összetétel, ha egyszer a kalóriatartalom marad. Ha csak kiveszünk egy csomó cukrot, az persze csökkenti a kalóriatartalmat, de esélyes, hogy a jó íz megmaradása miatt raknak bele valami más kalóriatartalmú cuccot.
Bizonyára sok esetben csökken azért a kalóriatartalom, mert egyszerűen kalóriamentes, de finom édesítőre cserélik a cukrot, semmi szükség több zsírt vagy akármit belerakni...
Cukorbetegeknek szánt készítményeknél pedig a cukrot cukorra szokták cserélni igen gyakran, a kalóriatartalom marad és nem is lesz igazán jó, de a gyümölcscukor máshogyan működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!