Csak szerintem tök abszurd, hogy a sós ropit nutellába kell mártogatni?
még csak most vetted észre? már régóta létezik.
nem sok különbség van aközött hogy kenyérre kenik vagy a ropit mártogatják bele
Pedig nagyon izgalmas a kombinálás. Sőt mesélek neked egy érdekeset. Nem vagyok már mai kislány, és régen, még a retro időben kiadtak olyan ropit, aminek csoki volt a belsejében. Nekem nagyon bejött, de nem sokáig volt piacon, biztos nem volt rá túl nagy érdeklődés. (jelezze aki emlékszik erre)
A másik régebbi ropievési szokásom az volt, hogy bele mártottam kólába mielőtt bele haraptam. Akkor azt hittem én találtam fel a spanyol viaszt, de később hallottam róla, hogy mások is ették így.
"Ne legyen a kettő egyszerre" . Sokan vannak így, de a valóság az, hogy ezek a kombinációk léteznek, és léteztek mindig is. Nem új keletű gyümölcsöt kombinálni húsokhoz, mint ahogy létezik csokoládé chilivel.
Szóval nem "kell", de nem is abszurd!
Sült krumpli fagyival, a legjobb gyorséttermi kaja. <3
Húsvétkor is imádom a sonkát a kalácsra szelni szendvicsnek.
Durván hangzik, de egyszer kóstold meg, utána mondj ítéletet! :) Semmivel sem durvább, mint a chilis csoki, vagy a sóskaramellás latte.
Nem, nem az.
Ugyanis az ellentétes ízek egymás hatását felerősítik (biológia), így sokkal finomabbnak érzed a kombinációkat, mint külön-külön. Szine ízrobbanást adnak.
Ilyen a sárgadinnye olasz sonkával, a gyümölccsel kombinált húsok, ez az elmélete az chutneyknak is, vagy a sós karamellás fagylaltnak is.
A sós karamellát s pár enyhén gyümölcsös sós ételt kivéve ez az egyetlen sós+édes kombó, amit valaha szerettem :) Megértem, ha neked nem jön be, de nekem jó.
Sokszor eleve nem tudod elkerülni a sós/édes kombót. Ma céklás rizst ettem, az jó példa erre, de a borsóleves is ilyen... Rengeteg kifejezetten édes zöldség van, amit sós ételként eszünk. Azért a cékla nekem már furcsa, mert szeretem, de pokolian cukros alapból, alig győzöm sózni s akkor cukros és sós lesz egyszerre... Attól még jó, csak nekem fura. Mások esznek sokkal extrábbakat is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!