Hol lehet japán zöld teát kapni?
Figyelt kérdés
Nem vagyok egy kávés, reggelihez teát szoktam inni. A DM-ben és Rossmannban szereztem be eddig a zöld teát, filteres, egy doboz kb 600 Ft, DM bio márkás, illetve Naturland. A csomagoláson nincs feltüntetve, hogy honnan származik pontosan, csak az, hogy hol csomagolták. Na már ez nagyon nem szimpi, hiszen szerintem ez alap lenne, hogy ráírják, hol termett a tea. Mindegy, kiderítettem, hogy Kínából. Na de ott ugye annyira szennyezett olommal meg minden ilyesmivel a talaj, hogy bio minősítésű élelmiszereket sem érdemes venni. De sehol nem találtam olyan zöld teát, amire rá lenne írva, hogy ez pedig Japanbol származik. Gondolom drágább, mint a kínai. Segitenetek, hogy hol lehet ilyet kapni?2018. máj. 9. 15:19
1/8 anonim válasza:
Ázsia Bt, a Nagyvásárcsarnok mellett, a Pipa utca sarkán. Amit ott nem tudsz megvenni, az nem létezik.
2/8 anonim válasza:
Darlington teabolt (Westend, Mammut), Somerset tabolt (Árkád).
Most a Somersetből vásároltam genmaichát, és fent van a honlapjukon, hogy Japánból származik.
Drágának tűnhet, 1500 Ft/10 dkg, de én ebből kb. 60 teát is lefőzök, mert nem szeretem erősre főzni, viszont többször is kiáztatható egy főzet (én kétszer szoktam).
De van több japán teájuk, bancha, sencha, csak ezek már valamivel drágábbak.
3/8 anonim válasza:
Én a herbaházban szoktam venni, de a legtöbb bioboltban van
Bancha, kukicha (japán ágtea): 1 doboz kb. 2-3 ezer
Genmaicha: ez kukicha pirított barnarizzsel 2 ezer egy doboz, 20 filter. Ezek mind zöld teák és finomak.
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!!
2018. máj. 9. 16:29
5/8 anonim válasza:
A kukicharól még annyit, hogy abban szárított péniszpor van (neve is ebből jön), minőségtől függően 20-60%-ban, általában marha vagy birka péniszből. Egyébként finom és jót tesz a férfiassággal/nőiességgel, de csak ha van hozzá gusztusod.
6/8 anonim válasza:
5 ezt a baromságot hol hallottad? Viccnek jó. A kukicha ágtea, egy cserjének az ágait szedik le és abból készítik.
7/8 anonim válasza:
Ázsia Bt. valóban, ahogy az első válaszoló is írta. Mondjuk ha már japán teát veszel, akkor ne szencsát, azaz szálas teát, hanem matcsát, azaz porított teát. Bár annak az elkészítése is egy külön művészet, ahogy habosra kell keverni például.
8/8 A kérdező kommentje:
Sima szálas zöld tea gondoltam egyelőre :)) de a Matchat is szeretném majd kipróbálni.
2018. máj. 9. 19:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!