Ha minden nap CSAK kólát iszok, mi bajom lesz a túl sok koffeintôl?
A kóla a fogaidat is tönkreteszi.
Van amúgy kólafüggőség.
Mekkora baromság! Miért rohadnának ki a fogai? Tudtok arról, hogy már régen feltalálták a fogkefét és azt akár használni is lehet? Évekig voltam kólafüggő, napi egy nagy üveggel megittam, + még a sok édesség és egyéb.
Soha nem volt baja a fogaimnak, tökéletesek.
Ja igen mosni szoktam őket...
4-es, ne hülyézd le azokat, akik okosabbak nálad.
A kóla erősen savas ital. A fogmosás nem segít ellene, mert az a fogakra rakódott lepedéket távolítja el, ami azért okoz fogszuvasodást, mert a benne élő baktériumok savat bocsátanak ki, ami megbontja a fogzománcot. A kóla magas szénsav- és foszforsav-tartalma a baktériumok nélkül is elvégzi ezt. Az igaz, hogy még az aránylag rendszeres kólafogyasztás sem okoz különösebb gondot, de ha minden nap csak kólát iszik valaki, az már igen.
A foszforsav tartalom akadályozza a kalcium beépülését a csontokba.
Savas, cukros, színezett szemét kaja.
Már szinte semennyi foszforsav nincs a kólában csak megsúgom. A koffeintartalma a nagy üvegnek meg pont egy kávéra való, nem több.
Túl sok koffeintől nem lesz baja, mert nincs benne. Ettől még nem egészséges naponta ennyit inni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!