Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Milyen jellegű változások...

Nezlok kérdése:

Milyen jellegű változások történnek az élelmiszerek főzésekor a szénhidrát- és zsírtartalmukban?

Figyelt kérdés
Tápanyagismerethez kellene. Neten nem találok róla anyagot, csak vitaminokról.

2018. ápr. 24. 15:41
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Semmilyenek.
2018. ápr. 24. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Legfeljebb egy része kifő a vízbe, ez elég tipikus, attól függ, miről van szó és hogyan főzöd. A tojással pl. nem történik semmi, de egy zsíros hús zsírtartalmából már nem kevés belefő a vízbe. A zöldségekből is kifő valami, de itt már egy laikus nem sokat tud mondani, ahogy fentebb is csak általánosan lehet mondani dolgokat.

Néha főzni sem kell, csak jó meleg vízzel jól elkeverni s esetleg úgy hagyni, egy aprított cuccból ekkor is rengeteg zsír és egyéb kijön (ami pl. a kókusztejkészítés lényege).

2018. ápr. 24. 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Maillard reakcio, de az sutesnel van.
2018. ápr. 24. 21:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Az adott étel szénhidrát/zsír összetételének változására vagy kiváncsi? Vagy arra,hogy milyen változások mennek keresztül önmagában a szírban/szénhidrátban?
2018. ápr. 25. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!