Hogy lehetne ezt a torta receptet paleóvá tenni?
Anyukámnak szeretnék csinálni egy ilyen tortát de ő paleó étrendet folytat (vagyis minimális szénhidrátot eszik) és ezért ez a recept így nem lenne jó. Segítetek hogy mit használjak ezek helyett?
Link: [link] plusz teszek hozzá még egy csomag sütöport.
De itt vannak csak a hozzávalók:
180 g cukor
150 g olvasztott vaj
40 g cukrozatlan kakaópor
1 csipet só
1 teáskanál vanília kivonat
2 db tojás
260 g finomliszt
Köszönöm előre is ha valakinek van ötlete hogy mivel tudnám kevesebb szénhidráttal csinálni:)
Inkább keress paleo tortareceptet, mivel a keményítők maglisztté cserélése drasztikusan megváltoztatja a sütiket. Őszintén szólva, kismillió piskóta sütése után azt állíthatom, hogy keményítő határozottan jó bele - ez a paleónál nem gond, ketogén diétában neccesebb. A paleo nem szénhidrátszegény diéta, nagyon szénhidrátosan is lehet csinálni. Keményítőnek ott van pl. a tápiókakeményítő, az még egész olcsó is, persze paleós szemmel.
A piskótát azért is említettem, mert az normális esetben szinte csupa tojás, nem kell bele rengeteg drága lisztféle, s kevesebbet is változtat rajta a csere. Persze vannak remek paleo kevert sütik is.
A cukor helyettesítése a legegyszerűbb, xilit (vagy eritrit, de a xilit sokkal finomabb és édesebb, bár van, aki érzékeny rá).
Ha mindenképpen ezt akarod átalakítani, próbálkozhatsz tápiókával és mandulaliszttel, de ez utóbbihoz én nem értek, mert nem veszek 6-8ezer ft/kg árú liszteket. Azt tudom, hogy semleges és nagyon szeretik mindenfélébe.
Én magam keverném a liszteket: kis kókuszliszt, némi szezámliszt vagy sárga lenmagliszt... De sok kísérlet kellhetne hozzá, még a bevált receptek sem ízlenek mindenki másnak, ez így túl nagy meló.
Inkább egy piskótát ajánlok (félig tápiókaliszttel, félig magliszttel, olyannal, ami megy egy tortához, pl. kókuszliszt, de azt keverném még valamivel, de mehet bele némi dió is), csokikrémmel, ez utóbbit tojás alapúan is lehet (ezt szoktam), de nyilván máshogyan is.
Nagyon régen sütök különféle elvek alapján, a búzaliszt drasztikusan különbözik minden mástól, ha sütiről van szó, de a gabonákat, sőt a keményítőket elhagyva már nagyon, nagyon mást kapsz, még piskótánál is, amiben alig van liszt, lisztre alapozottaknál pedig főleg. Merész dolog ezt a sütit átalakítani.
Ez egy nagyon jó kipróbált kakaós piskóta recept.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!