A lent felsorolt zöldségek meghámozva és felvágva nyersen meddig állnak el hűtőben?
Figyelt kérdés
Krumpli, cékla, édesburgonya, cukkini, sütőtök, répa?2018. márc. 28. 01:32
1/2 anonim válasza:
A legtöbb vízbe téve egy napig elég jól eláll, de ßizre sokat romlik.
Szárazon már másnap sem igazán jó, mert a külseje megszárad és ezt fözés elött újra le kellenen hámozni ahhoz, hogy ne legyen rossz.
De igazán nem is látom értelmét a dolognak, mert gyakorlatilag mindkét módszerrel egy sokkal rosszabb minöséget állítasz elö, mintha frissen tisztítanád/darabolnád felhasználás elött.
HA idöhiány miatt akarnád elökészíteni, akkor darabolás után süsd/fözd meg félig, úgy két-hármom napig is jó, evés elött csak kicsit kell sütni/fözni, hamarébb lesz kész.
2/2 anonim válasza:
Nagyjából egyetértek az elsővel, krumplit főleg nem tárolnék, már a nyers tócsni is megsötétedik, ami nem szép... A cukkinivel sosem próbálkoztam, a répa és a cékla tűnik a legtartósabbnak, de megszáradnak azok is, ha nincsenek vízben. Én hámozott répát tárolok jópár napig néha, nem hámozgatok egy darabnál többször, márpedig nem szokott elfogyni egy egész. Az megteszi, de legalább felvágva nincs kicsire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!