Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Van kedvenc tészta receptetek?

Van kedvenc tészta receptetek?

Figyelt kérdés
Alapvetően nem fogyasztok ilyen szénhidrát-dús ételeket, de vettem egy szinte 0 kalóriás spagetti tésztát, és szeretnék belőle valami nagyon jót főzni, ezért lennék kíváncsi a ti kedvenceitekre, hogy mit ajánlotok, ha valami igazán jót akarok enni. Carbonarara gondoltam. Az egyetlen kikötés, hogy ne legyen benne hús.

2018. márc. 19. 21:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

pestos spagetti... nagyon finom és egyszerűen elkészíthető.


A carbonaraban pedig van hús.

2018. márc. 19. 21:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
75%

Ebben egyszerű vagyok, mint a faék... Ma, sok év után először megint sajtos makarónit ettem, persze spagettivel is jó, de én makarónirajongó vagyok. Egy érleltebb, ízesebb goudát reszeltem rá, szuper volt.

De gombapörkölttel és padlizsánkrémmel is finom. Tejszínes-sajtos spenóttal is ettem ma, de nem szeretem a spenótot, csak hasznos s végülis meg tudom enni. A tejszín és a sajt eleget emelt rajta, hogy azért kellemes legyen. De a sajtos tészta jobb volt.

2018. márc. 19. 21:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Tudom, hogy a carbonara-ban eredetileg van hús, de sokszor csináltam már nélküle.
2018. márc. 19. 21:57
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is a pesto a kedvencem. Foleg, ha hazilag keszult.
2018. márc. 19. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
0%
És mi köze annak a 0 kalóriás valaminek a tésztához.
2018. márc. 19. 22:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Vega tészta receptek közül a spenótos-kéksajtos a kedvencem, én még pirítok rá bacont, de ugye ez már ízlés kérdése.
2018. márc. 19. 23:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

:-) Spenótos tészta

Készítek egy alap besamelmártást: Amiben először a vajban rengeteg fokhagymát dinsztelek, majd a tej mennyiségét megfelezem és tejszínnel pótlom. Sűrűre főzöm a beemel mártást, sót, szerecsendiót használok ízesítésnek. Amikor kész a mártás a még meleg mártásba a friss spenót leveleket beleforgatom. Majd a mártást kifőtt spagetti (vagy bármilyen más tésztával) jól elkeverem.

Egy tűzálló edénybe teszem a tésztát a közepére egy tojást ütők. A sütőben a tojást megsütöm. Én úgy szeretem, ha lágy marad a tojás közepe. Tálaláskor kevés parmezán sajttal megszórom a tésztát.

Paradicsomokat félbe vágom és egy serpenyőben meg grillezem. a paradicsomokat fűszer sóval ízesítem, mielőtt grillezem. A paradicsomokat sütés előtt teszem a tésztára

Medvehagymával is készítheted spenót helyett.

2018. márc. 20. 07:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Paradicsomos tészta.

Vegyél paradicsompürét, de akár darabolt vagy egész paradicsom konzerv is jó, vagy ha nagyon pro akarsz lenni, akkor friss paradicsomot, és szöszölj vele (héját lehúzni, darabolni stb.).

Tedd oda a gázra bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel (ebből keveset!), sóval, borssal ízesítsd, és amikor már rotyog, besűrítheted olaj és liszt vagy keményítő keverékével.

Sajt mehet a tetejére, ízlés szerint.

2018. márc. 20. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha nagyon egyszerűen eszem,akkor a kifőtt tésztára locsolok olívaolajat,és ráreszelem az igazi parmezánsajtot,jó sokat,és összekeverem,ezt imádom.Ha pestosan eszem,akkor a pestos üvegből teszek ki a tányérra,a tészta főzőlevéből adok hozzá egy evőkanál vizet,összekeverem,rá a tészta,sok parmezánsajt,és összekeverem.DE csinálhatsz tejszínes zöldséges szószt is.
2018. márc. 20. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim válasza:
100%
Pestos-paradicsomos-parmezános spagetti! Nagyon finom tud lenni :) Megkérdezhetem, hol találtál ilyen tésztát?
2018. márc. 20. 21:16
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!