Daralthus a sertes melyik reszebol a legjobb?
A comb és lapocka tk. ugyanaz a testrésze a sertésnek. A különbség annyi, hogy a lapocka a "karja", azaz az az első lábainak felső része, a comb, meg a hátsó lábaké.
A jó minőségű comb sokoldalúan felhasználható, darált húsból készült ételekhez is. De nagy tragédia akkor sem történik, ha mondjuk tarjából készítetsz fasírtot.
Lapocka szerintem kevésbé jó darált húsból készülő ételekhez.
A comb részei: felsál, dió, frikandó, rózsa
Étele válogatja, melyik a legjobb ezezk közül hozzá.
Első lepontozását (nulla százalék, amikor írom) nem értem. A comb az egyetlen javasolt rész darált húsnak.
Minden szakácskönyvben, ami taglalja az egyes állatok bontását, a részek felhasználását, kizárólag a combot jelöli meg alkalmasnak.
Ezt tanítják, s személyes tapasztalatom is ez.
Nem mindegy hogy mire szeretnéd felhasználni.
Számomra a fasírt a combból a legfinomabb.
Bolognaihoz vagy egyéb rakott dolgokhoz is combot szoktam használni.
Töltött káposztát csináltam már darált tarjából is, mert a hentesnél már kicsi volt a választék, ehhez mondjuk már a comb nagyon száraz lenne.
Igazuk van azoknak, akik azt írják, hogy nem mindegy mit akarsz belőle készíteni.
Töltött káposztához pl. kifejezetten dagadót szoktak ajánlani a szakácsok, de tarjából is nagyon finom.
Én a combot vagy lapockát szeretem a húsos tésztákhoz, fasírhoz, a káposztákhoz és rakottasokhoz megfogadva a hentesek tanácsát dagadót veszek.
Ez függ az elkészítendő ételtől és a lehetőségektől is. A legjobb a comb, vagy a lapocka, 10-20% zsiradék hozzáadásával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!