Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Daralthus a sertes melyik...

Daralthus a sertes melyik reszebol a legjobb?

Figyelt kérdés
2018. márc. 1. 08:45
 1/9 anonim ***** válasza:
45%
comb
2018. márc. 1. 08:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
74%
Lapocka
2018. márc. 1. 08:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem a dagadó,én mindig azt veszek.
2018. márc. 1. 09:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
62%
lapocka
2018. márc. 1. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
74%

A comb és lapocka tk. ugyanaz a testrésze a sertésnek. A különbség annyi, hogy a lapocka a "karja", azaz az az első lábainak felső része, a comb, meg a hátsó lábaké.


A jó minőségű comb sokoldalúan felhasználható, darált húsból készült ételekhez is. De nagy tragédia akkor sem történik, ha mondjuk tarjából készítetsz fasírtot.


Lapocka szerintem kevésbé jó darált húsból készülő ételekhez.


A comb részei: felsál, dió, frikandó, rózsa

Étele válogatja, melyik a legjobb ezezk közül hozzá.

2018. márc. 1. 09:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
86%

[link]


Első lepontozását (nulla százalék, amikor írom) nem értem. A comb az egyetlen javasolt rész darált húsnak.

Minden szakácskönyvben, ami taglalja az egyes állatok bontását, a részek felhasználását, kizárólag a combot jelöli meg alkalmasnak.

Ezt tanítják, s személyes tapasztalatom is ez.

2018. márc. 1. 09:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
78%

Nem mindegy hogy mire szeretnéd felhasználni.

Számomra a fasírt a combból a legfinomabb.

Bolognaihoz vagy egyéb rakott dolgokhoz is combot szoktam használni.

Töltött káposztát csináltam már darált tarjából is, mert a hentesnél már kicsi volt a választék, ehhez mondjuk már a comb nagyon száraz lenne.

2018. márc. 1. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
77%

Igazuk van azoknak, akik azt írják, hogy nem mindegy mit akarsz belőle készíteni.

Töltött káposztához pl. kifejezetten dagadót szoktak ajánlani a szakácsok, de tarjából is nagyon finom.

Én a combot vagy lapockát szeretem a húsos tésztákhoz, fasírhoz, a káposztákhoz és rakottasokhoz megfogadva a hentesek tanácsát dagadót veszek.

2018. márc. 1. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 István Szászvárosi válasza:
75%

Ez függ az elkészítendő ételtől és a lehetőségektől is. A legjobb a comb, vagy a lapocka, 10-20% zsiradék hozzáadásával.

[link]

2018. márc. 2. 06:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!