Nektek szokott bűntudatotok lenni húsevéskor?
Figyelt kérdés
Más érzéssel esztek egy húst, mint egy zöldséget, gyümölcsöt, rizst vagy ilyeneket?
Vagy lezárjátok magatokban azzal, hogy: "de hát a hús az kell" vagy hogy: "ez azért van, hogy megegyük" típusú gondolatokkal?
2018. febr. 27. 08:35
1/16 anonim válasza:
A hús az kell szó szerint, de nem azt jelenti hogy mindennap húst akarnék enni, van amikor nem is kívánom.
2/16 anonim válasza:
Ha arra gondolsz, hogy azért ehetsz húst, mert egy állat életét elvették, akkor megnyugtatlak: a növények is élnek, csak annyival vannak rosszabb helyzetben, hogy nem tudnak elszaladni, nem tudnak sikítani, nem tudnak sírni... akkor ezen az alapon ne is együnk semmit???
3/16 anonim válasza:
Természetesen nincs bántudatom. És jól mondta az egyik előző: A növényeket is megölik azok akik megeszik. Ha ilyen marhaságokon agyal valaki, kezdjen el fotoszintetizálni.
4/16 anonim válasza:
Nem azért eszem húst, mert "kell", hanem azért, mert szeretem. És nem, egy percig se volt még emiatt bűntudatom, nem is lesz, szóval nem kell nyugtatgatnom magam mindenféle szövegekkel.
5/16 anonim válasza:
Nincs bűntudatom, amikor eszem.
De időnként szoktam "filozofálni" az állattenyésztésről. Reménykedem benne, hogy normálisan is művelik és nem az a jellemző, ami hozzánk eljut rémisztő videók és hírek formájában.
6/16 anonim válasza:
Nem. Nem szoktam ilyeneken gondolkodni, mikor eszek.
7/16 anonim válasza:
Ez a legutolsó dolog amire gondolnék. Inkább arra gondolok, hogy mikor eszem húst legközelebb.
8/16 anonim válasza:
Erről a kérdésről az jutott eszembe, hogy ma nagyon ennék egy isteni, medium rare steaket, mert már rég ettem. Azt hiszem megvan a vacsoraötlet, köszi!
9/16 anonim válasza:
Nincs buntudatom. Nem nagyon eszem hust, mert nem kivanom, csak 1-2 hetente egyszer talan van olyan alkalom, hogy husos etelt fozok.
10/16 anonim válasza:
Nekem szokott, sok vegán ismerősöm van, és teljesen egyetértek az elveikkel, viszont sajnos szeretem a hús ízét, és még nem tudtam leszokni róla. Igen, teljesen más érzés nekem húst és tejterméket enni, mint zöldséget, gyümölcsöt, magokat. Én jobban érzem magam a bőrömben, ha vegán ételt csinálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!