Nektek hogy ízlik a bolti paradicsom és mit szóltok hozzá?
Nyáron szoktam enni csak paradicsomot,ami a mi kertünkben terem,nincs vegyszerezve stb,tiszta piros,lédús és finom.
Megkívántam a paradicsomot tegnap és vettem a spárból néhányat drágán sajnos. Amikor mostam meg,olyan kemény volt mikor felvágtam láttam,hogy nem piros a belső része,hanem fehéres-rózsaszínes,csak a héja piros de inkább narancssárgás mint piros. Annak sem paradicsom illata,sem paradicsom íze nem volt,hanem nem tudom mihez hasonlítsam,de valami mű íze vot. Meg sem ettem,a többit pedig eltettem,nem tudom mi lesz vele,de meg nem eszem,gondolkodom hova tegyem,másnak sem adom oda még ingyen sem,ne egye meg ezt a mittudomén mit. Amúgy felháborító,hogy ilyet árulnak. Egyébként láttam,sokan vettek mások is pedig paradicsomot.
Ti vettetek már,nektek ízlik,mit szóltok hozzá?
Szerintetek sok benne a mérgező anyag,mert valami kényszerérleltetővel érleltethetik meg?
Ha igen az pedig nem használ az embeti szervezetnek,mérgezö.
A téli paradicsom elég ízetlen (állítólag esztétika miatt az ízetlenebbek terjedtek el), a nyári sem sokkal jobb, de valami minimális íze azért van.
A saját kertemben levő fajtafüggő, tavaly nem volt annyira finom, előtte nagyon. Háztól szoktam paradicsomot venni ősszel (ott csak akkor van sok, sajna nem minden évben), az fantasztikusan finom.
Egyszer vettem jó boltit, de a tipikus tényleg hervasztó :( Pedig az egyik kedvenc zöldségem/gyümölcsöm (nem botanikai fogalom, úgyhogy mindkettő helyes) lenne, de csak ha ízletes :(
Ami még csak nem is piros, az megint más, de a pirosak sem finomak...
Szia!
Szerintem nem igazságos összehasonlítani a kertedben nyáron termő paradicsomot azzal, amit télen a boltban veszel, hiszen a kertben egyáltalán nem terem télen. Amit most árulnak a boltban, azt messziről hozzák, és a szállíthatóságnak ára van: ezért kellenek a kemény húsú, erős héjú stb. fajták. Szerintem se valami finom, de télen ez van, jobb nincs. Egyszer kipróbáltad, most már tudod, hogy ez neked nem jön be.
Attól viszont nem kell aggódnod, hogy mérgező lenne. Etiléngázzal szokták érlelni, ami ilyen formában nem mérgező, a gyümölcsök is kibocsátják. A fagyok előtt zölden leszedett kerti paradicsomot is be lehet érlelni úgy, hogy az ember mellé tesz egy banánt, ilyenkor a banánból származó etilén érleli be a paradicsomot.
Miért kell ennyi baromságot kitalálni állandóan? Mérgező kényszerérleltető, anyám...
Ha egy kicsit is logikusan gondolkodik az ember, rájön, hogy ha a teljesen érett állapotában szednék le, a szállítás és raktározás viszontagságai után összeszottyadtan kerülne a vásárló kosarába. Akkor meg azért hisztiznétek, hogy rohadt paradicsomot akarnak rátok sózni. Tél van, senki nem fog olyan paradicsomot találni, ami hasonlít a nyáron, hátsó kertben termett társához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!