Ehető e a bőrös virsli bőre? Illetve hogyan kell lehúzni a bőrét, hogy ne maradjon rajta a fél virsli?
...A juh-beles virslitől eltekintve még nagyon sok virsli "típus" kapható vákum-fóliás csomagolásban.
Most futottam bele egy tapintásra is vastag műbőrös virslibe. Nem tudom, hogy ez olyan műbél, amelyet az emberi szervezet fel tud dolgozni? Inkább próbáltam lehúzni, de a fele virsli odaveszett, és a "maradék" gusztustalan.
Teljesen egyértelműen látszik a virsliknél, hogy melyik ehető, melyik nem.
Ami nem ehető, azon rendesen látszik, hogy egy műanyag tömlőbe van beletöltve. A vége el van csavarva, egyértelműen külön álló anyag, ami könnyen lejön.
Vákum csomagoltban, (pl füstli és társai) meg védőgázasban (pl ilyen olyan "bécsi" meg "frankfurti" virslik) egyébként még soha nem láttam ehetetlen műanyag fóliásat.
Ezek a belek emészthető kollagénből, vagy cellulózból készülnek.
Ahogy előttem írták a műbeles virsli könnyen felismerhető, és a csomagoláson fel kell tüntetni, hogy emészthető-e a bél, amibe a virslit töltötték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!