Tegnap delutan (6-7korul) kivettem a fagyasztobol fel kilo daralthust, es elfelejtettem berakni a hutobe, egesz ejszaka kint volt. Lehet valami baja?
Remélem, semmi bajotok nem lesz tőle, de azért máskor nem árt valami megbízhatóbb forrásban utánanézni az ilyesminek, nem itt, mert a romlott étel nem csak egyik napról a másikra okozhat gondot: az is baj, ha valaki rendszeresen szakszerűtlenül kezeli az ételt, és ezzel újra és újra megterheli a máját (látványos hasmenés vagy hányás nélkül).
"Sose hagyj sem darált húst, sem más húst egy óránál tovább szobahőmérsékleten!"
"A legbiztonságosabb módszer a hűtőben való kiolvasztás..."
"Hiedelem: Teljesen elfogadható, hogy a fagyasztott húst a konyhapulton hagyjuk kiengedni. Mivel kezdetben fagyott állapotban van, a baktériumok nem jelentenek problémát.
Tény: Valójában a baktériumok szobahőmérsékleten nagyon gyorsan kifejlődnek, ezért soha ne hagyja a konyhapulton kiolvadni a húst.
...
Hiedelem: Amíg a maradékoknak nincs rossz szaguk, biztonsággal fogyaszthatók.
Tény: Az ételmérgezést okozó baktériumok nem befolyásolják az étel kinézetét, szagát vagy ízét."
Utolsó, ne szórakozz már, legalább linkeltél volna valóban hiteles forrásokból származó cikkeket az okoskodó kommentedhez.... natursziget.hu meg kulinarisvilag.hu
Én speciel élelmiszerhigiéniával foglalkozó szakembertől kérdeztem a kiolvasztás módját, ő is azt mondta, hogy simán lehet konyhapulton olvasztani.
Én neki hiszek, te a natursziget.hu-nak, kinek mi..
Nézd, ha a hűtőbe teszem este a kiolvasztandó húst, nem olvad ki reggelig.
És elég viccesnek találom a tanácsot, hogy fagyott állapotban kezdjem el főzni, mert fagyosan azért nehéz szeletelni, aprítani, megtölteni, feltekerni, megtűzdelni, a húspogácsa elkészítéséről már nem is beszélve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!