Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Disznóvágáskor az abalébe...

Disznóvágáskor az abalébe szoktak tenni sót és fűszereket?

Figyelt kérdés
Kérlek, azt is írd meg, melyik tájegységről írsz

#Abalé
2018. febr. 8. 09:06
1 2
 1/14 anonim válasza:
90%
Szia Vajdaságból írok, semmi fűszert nem teszünk bele, csak darálás után füszerezzük majd töltjük a hurkát.
2018. febr. 8. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
88%
Nem, nem tesznek bele semmit, sem sót, sem füszereket. Az abalé íze abból adódik, ami a belefött húsok, hurka, disznósajt, egyébböl kifö.
2018. febr. 8. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 A kérdező kommentje:
És akkor a tokaszalonnát is ebben a sótlan lébwn abáljátok?
2018. febr. 8. 10:10
 4/14 anonim ***** válasza:
94%
Igen az abàlt szalonna is ebben készül. Meg forrón bekenjük darált fokhagymával sózzuk és bőségesen megszórjuk őrölt paprikával.
2018. febr. 8. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 ede1219 ***** válasza:
90%

"Az abalé íze abból adódik, ami a belefött húsok, hurka, disznósajt, egyébböl kifö."


Ergo, nem íztelen víz, hanem jóféle fűszeres abalé lesz, mire a szalonna belekerül.

2018. febr. 8. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
71%

1. Nem, az abalét nem sózzuk, fűszerezzük.

2. A toka szalonnát lehet ebben a lében is abálni. De egy részét szoktuk a frissen kisütött zsírban is abálni. !!! Teljesen más az íze, mi az is szeretjük, szerettük. (Csongrád megye)

2018. febr. 8. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
85%

Nem, soha nem fűszerezik felénk sem és nem is sózzák az abalevet.A fűszerezés a hurkák ízesítésekor történik, melyik mivel, nem egyformán nyilván.

A tokaszalonnát is belefőzik, utána sózzák, fokhagymázzák, paprikázzák, majd végül kifagyasztják. (persze nem fagyasztóban )

# Dunántúl #

2018. febr. 8. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
65%
ma 10:22-es: az abálás kizárólag vízben/abalében történik, zsírban csak sütni lehet!
2018. febr. 8. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
15%

Abba a nagy mennyiségű, frissen kisütött forró zsírba, ami még ott disznóöléskor van, abba raktuk bele a tokaszalonnát néhány percre!

Ha még nem láttál, nem csináltál ilyet, akkor inkább hallgass!

2018. febr. 8. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
76%

Ha forró zsirba teszel bármit is, az sütés és nem abálás!


Az abálás lassú fözést jelent, ahol még a víz sem forr rendesen, azaz 80-90 fok közti hömérsékletü és ebben párorodik puhára az adott élelmiszer.


A forró zsír ennél jóval magasabb höfokú ésha pár percre teszed bele, az sem felel meg az abálásnak, mert ott éppen az számít, hogy hosszabb ideig puhítják.

2018. febr. 8. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!