Egy élelmiszer ragacsodosodássát fizikai vagy kémiai hatás alakítja ki?
Figyelt kérdés
2018. jan. 19. 14:41
1/2 anonim válasza:
Jó kérdés. Nyilván a víz/folyadék jelenléte váltja ki. Nő a felületi feszültség, nő az adhézió, ez növeli a tapadóerőt, ez a ragacsosság? Ez inkább fizikai.
2/2 anonim válasza:
Mert kémiai változás nem megy végbe. Itt ilyen van-der Waals erőkre kell sztem gondolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!