Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Egy élelmiszer ragacsodosodáss...

Egy élelmiszer ragacsodosodássát fizikai vagy kémiai hatás alakítja ki?

Figyelt kérdés

#kémia #fizika #élelmiszer #ragacsodosodás
2018. jan. 19. 14:41
 1/2 anonim ***** válasza:
Jó kérdés. Nyilván a víz/folyadék jelenléte váltja ki. Nő a felületi feszültség, nő az adhézió, ez növeli a tapadóerőt, ez a ragacsosság? Ez inkább fizikai.
2018. jan. 19. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Mert kémiai változás nem megy végbe. Itt ilyen van-der Waals erőkre kell sztem gondolni.
2018. jan. 19. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!