Mit jelent egy csokoládé kakaótartalmának százalékos mutatója?
Figyelt kérdés
Eddig azt hittem, hogy evidens: x% kakaótartalom=minden más minden szemét. Most viszont olyan csokit találtam (külföldön, ráadásul egészségboltban), hogy összes összetevője így néz ki: 85% étcsoki a csomagolás elején, aztán hátul, az apróbetűs résznél kakaómassza (asszem...), kakaóvaj, juharszirup (maipel), és gojibogyó. Itt nincsenek számok, ezért érdekel, hogy mit is takar a 85%-os jelölés. Hogy a maradék 15% a juharszirup és a gojibogyó vagy a 85%-ot a kakaón belül kell értelmezni? Meg úgy általában is, mi ez a százalékolás csokiknál? Mit jelent? Mi a 100%? Ahol csak kakaóvaj és kakaómassza van, semmi más? Olyat is láttam, sőt, vettem és ettem is már: a legcsokibb csoki. :)2018. jan. 9. 15:02
1/3 anonim válasza:
A 100% az egész csoki úgy, ahogy van.
A 85% a kakaó benne, és a többi az egyéb adalék - juharszirpu, gojibogyó.
2/3 anonim válasza:
Azért az nem ilyen egyszerű, hogy x %-on felül minden szemét. Próbáljál 100 % kakaóból táblázott csokit előállítani.
Természetesen a minél magasabb kakaótartalom a jó,de egyéb adalékanyag nélkül lehetetlen lenne ehető csokit produkálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!