Ha sok kenyeret eszek, miért érzem magam idővel sokkal tompábbnak?
Figyelt kérdés
Ez magyarázható valamivel? Lehet, hogy diétáznom kellene?2018. jan. 8. 17:23
1/5 anonim válasza:
Azért, mert a fehér kenyér felnyomja a vércukrot, utána meg hirtelen leesik.
2/5 A kérdező kommentje:
legtöbbször nem fehéret eszek, hanem általában barnát, vagy félbarnát, de akkoris ugyanezt tapasztalom
2018. jan. 8. 18:27
3/5 anonim válasza:
Mert tele van gyorsan felszívódó szénhidrátokkal. A barna is, a tk is, a rozsos is, mindegyik.
Megeszed, felugrik a vércukorszinted, aztán leesik. Ettől pedig kába leszel.
4/5 anonim válasza:
Ez érdekes, akkor nem tudom. Azok lassú felszívódásúak - hacsak nem olyan 'átverős' teljes kiőrlésűt veszel, amit csak beszíneztek, hogy 10% teljes kiőrlésű, 90% fehér :) Nézd meg legközelebb mi van a csomagolásra írva vagy mi van kiírva a pékségben, ez lehet a ludas.
Sajnos a jelenlegi szabályozás szerint is csak 60% TK lisztet kell tartalmaznia a barna kenyérnek, ami vajmi kevés.
A rozskenyér 60% rozst kell hogy tartalmazzon, a "rozsos" viszont csak 30%-at (trükkös kifejezések, ugye?:) A félbarna kenyér pedig csak 15% RL90-t tartalmaz, amúgy fehér liszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!